Program 2013. december 17. 15:31

Mórás bál – egy résztvevő szemével

Évről-évre egyre erősebb a nosztalgia ereje, ha a Művelődési Központban rendezett Mórás Bálra gondolok. Csak behunyom a szemem és minden újból életre kel…

Névre szóló ülőkártyák villannak fel az igényes terítékek között, hangulatos világítás csábítja el az érkező vendégeket. Nyüzsgés. Kollégák, rokonok, baráti társaságok, ismerősök üdvözlete nyomja el a lágy zenét, amit a Cocobongo együttes játszik a kis teremben. Senki nem idegen a másik számára, mindenki mosolyog, jókedvű, mert érzik, hogy ez az este róluk szól.

Első felvonásként hallom Juhász István tanár úr bölcs gondolatait az életről, miközben öt izgatott diák várja, hogy színpadra léphessen, és olasz barátainktól átvehesse az értékes tanulmányi ösztöndíjat.

A háttérben lázasan készülődik a második felvonásra a Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínház csapata, hogy főműsorszámként felpezsdítse a hangulatot és táncba hívja a vendégeket. A bálozók fürkészve kutatják a táncolók között gyermeküket, ismerőseiket és megfeledkezve mindenről, ütik a ritmust az asztal alatt.

A függönyt le nem eresztve már a folyosón sürögnek a pincérek, hogy a Rózsakert Vendéglő svédasztalán az ínycsiklandó finomságok a helyükre kerüljenek és ez a varázslatos este, a nyárt idéző, üdítő koktélokkal feledhetetlenné váljon.

A műsorok és a vacsora után éjfélig koptatjuk a táncparkettet, hol egyedül, hol párban, hol többen karöltve táncolunk elvesztve minden időérzékünket. Észre sem vesszük és máris itt a tombola ideje. Harmadik felvonásként a már ziláltabb asztalon katonás sorrendben állnak a számok. Várjuk az értékesebbnél értékesebb ajándékokat, lessük a szomszédét is, talán majd ő nyer. Üres kézzel senki nem megy haza.

A hangulat tovább fokozódik, a táncolás folytatódik kifulladásig, még akad egy-két rétes az asztalokon, mert már letáncoltuk a vacsorát. Az ismerősökből barátok lesznek és még mindig mindenki mosolyog. Ezért szeretem a Mórás Bált és újra részese szeretnék lenni. Ha bárki kedvet érez a felhőtlen kikapcsolódáshoz, a már-már családias légkörhöz, szeretettel várjuk!

16. alkalommal újra Mórás Bál a

Móra Ferenc Művelődési Központban

2014. január 25-én, szombaton 19 órakor.

Fellépők: Károlyfalvi Krisztina

a Szegedi Nemzeti Színház énekművésze

Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínház csapata

Zene: BULIGÁNOK együttes

Menü: Svédasztal a Rózsakert vendéglő által

Belépőjegy: 5000 Ft

Koktél, Tombola,Tánc

Kövessen minket a Facebookon is!