Helyi hírek 2015. szeptember 21. 18:20 Forrás: Petőfi Népe

Megválasztották az új kiskunkapitányt

Megválasztották az új kiskunkapitányt
Háromévente, szeptemberben szervezi meg a Kun Világtalálkozót a Kun Összefogás Konzorcium. A világtalálkozó rendezvényei párhuzamosan zajlanak a kiskun és nagykun településeken.

Idén a Kiskunságban, Kunszentmiklóson volt a nyitórendezvény, a Szentmiklósi Napok keretében, szeptember 13-án. Másnap a vásártéren Kun Haditábor Napot tartottak számos hadi hagyományőrző egyesület részvételével. A programsort közös nyíllövés nyitotta és zárta, több tucat íjász részvételével.

Szeptember 20-án, vasárnap Fülöpszállás piacterén beiktatták a három évre megválasztott új kiskunkapitányt, dr. Bálint György helyi gazdálkodó, állatorvos személyében. A kiskunkapitányi fogadalomtétel és a kapitányi jelképek átvételével Bálint György Kovács Imrétől vette át a „stafétát”. Zárásként az eddigi kunkapitányok hintókon vonulnak végig a falu utcáin, lovas huszári kísérettel.

Az első kiskunkapitányt az 1745. évi redemptiós törvény kihirdetésének jeles évfordulóján, 2005-ben választották meg. A Kiskun Önkormányzatok Szövetsége 33 önkormányzat támogatásával alakult meg, a jász, kiskun, és nagykun hagyományok megőrzésére, továbbadására.




 

Kövessen minket a Facebookon is!