Helyi hírek 2015. szeptember 22. 10:20 Forrás: keol.hu

Kurdi Viktor lett a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke

Kurdi Viktor lett a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke
A BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kurdi Viktor tölti be szeptember 16-tól újra a Magyar Víziközmű Szövetség elnöki pozicióját. Kurdi Viktor 2010-2013 között volt a MaVíz elnöke.

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye:

2015. szeptember 16-án a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) elnöke Winkler Tamás lemondott Szövetségünkben betöltött elnöki tisztségéről. A Magyar Víziközmű Szövetség Alapszabálya értelmében a szeptember 20-ától Kurdi Viktor korábbi alelnök tölti be az elnöki tisztséget.

Az új elnök személye garanciát jelenthet arra, hogy a víziközmű ágazatot érintő változások a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva, a Magyar Víziközmű Szövetséggel - az ágazat érdekképviseleti szervezetével - egyeztetve és egyetértésével történjenek meg. Kurdi Viktor már betöltötte az elnöki posztot, így személyében a döntéshozók és a víziközmű ágazat partnerei jól ismert szakemberrel folytathatják le a szükséges egyeztetéseket.

A Magyar Víziközmű Szövetség a magyarországi víz- és csatorna szolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete.

A Szövetség üzemeltető tagjai közé tartozik a Magyarországon 40 engedéllyel működő víziközmű szervezetből 38, amely a magyarországi víziközmű szolgáltatás 95 százalékát, további mintegy 100 tagszervezete a hazai vízipart, kereskedelmet és szolgáltatókat, annak üzleti hátterét, valamint az oktatási intézményeket képviseli.




 

Kövessen minket a Facebookon is!