Helyi hírek 2015. szeptember 24. 11:30 Forrás: Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Meseíró Pályázat

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet meseíró pályázatot hirdet az általános iskolák 2– 8. osztályos diákjai számára FÉNYMESÉK címmel, két kategóriában: 7–10 éveseknek és 11–14 éveseknek.

Egy diák egy mesével pályázhat. Egy iskolából mindkét kategóriában maximum 3 -3 pályázat küldhető be. Terjedelem: maximum 2 db A/4 - es oldal, 12 pontos betűmérettel, másfeles sortávolsággal, word. doc. vagy docx. formátumban. Kérjük feltüntetni a pályázó tanuló nevét, osztályát, az iskola nevét, elérhetőségét.

Beküldési határidő: 2015. október 18.

Elektronikusan várjuk a meséket a [email protected] e-mail címre. A pályázatot segítő, támogató intézmények és szervezetek: Magyar Tudományos Akadémia (MTA), Magyar Olvasástársaság (HUNRA), PIM Mesemúzeum. A legjobbnak ítélt mesékből decemberben mesekötet jelenik meg!

Bővebb információ:
http://www.ofi.hu/sites/default/files/attachments/meseiro_palyazat_fenymesek_kiiras.pdf


Pályázat - 1956 emlékére

A Múzeum 1956 Emlékére Alapítvány középiskolai hallgatóknak pályázatot hirdet az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulója tiszteletére.

A pályázat célja: A középiskolai hallgatókban felkelteni, ébren tartani és elmélyíteni az 1956-os nemzeti forradalom és szabadságharc története és szellemisége iránti érdeklődést. Az Alapítvány ezzel a pályázatával is elő kívánja segíteni, hogy 1956 történelmi szerepének ismerete és megítélése méltó helyet foglaljon el az utókor emlékezetében.

A pályázók köre: középiskolai hallgatók, határok nélkül.

A pályázat témája: A pályázók arra keressenek választ, hogy mi történt azokkal, akik a barikád egyik, és mi azokkal, akik a másik oldalán álltak? Kik pusztultak el, és kik élnek még ma is? Kik kerültek börtönbe, vagy hóhér kezére, kik menekültek külhonba és kik élnek ma is szegénységben, esetleg testi fogyatékossággal, betegen, vagy épen és egészségesen, kedvező körülményeket élvezve közöttünk?

A feladat ennyi év után nyilvánvalóan nem könnyű, de mind a jelen, mind a jövő érdekében megkerülhetetlen. Felhasználható – természetesen forrásmegjelöléssel – mindenféle írásos és egyéb anyag, képek, dokumentumok, továbbá túlélők, hozzátartozók elbeszélései, saját kutatási eredmények. A téma kidolgozható egyénileg, vagy csoportosan.

A pályázat címe: Kik voltak, mi lett velük? A pályázatra jelentkezni a megadott e-mail címen lehet, a jelentkezésről visszaigazolást küldünk. A dolgozatokat e-mailen és nyomtatott formában az Alapítvány címére kell eljuttatni. Az írás nyelve magyar, terjedelme ne haladja meg az A4-es papíron, 14 pontos betűvel írt 20 oldalt.

A beküldött anyagokat történészekből, irodalmárokból, a témakörrel foglalkozó újságírókból álló zsűri értékeli és rangsorolja. Eredményhirdetés és a pályadíjak átadása október 22-én a budapesti II. kerületi ünnepi megemlékezés alkalmával lesz. Az ünnepi ülés helyszínéről és időpontjáról a pályázóknak értesítést küldünk. Az Alapítvány a legjobbnak ítélt pályamunkákat könyv alakban is megjelenteti, ennek részleteiről az érintettek a későbbiek folyamán értesítést kapnak.

Beadási határidő: 2015. október 10.

Eredményhirdetés és díjátadás: 2015. október 22.

Pályadíjak: I. díj 150 ezer Ft értékben, II. díj 100 ezer Ft értékben, III. díj 50 ezer Ft értékben könyvutalvány, színházbérlet, illetve egyéb kulturális cikk.

További tájékoztatás kérhető dr. Szieberth Istvántól (+36.30.2311652 telefon), vagy a megadott e-mail címen. Az Alapítvány honlapja: www.1956muzeum.hu

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu




 

Kövessen minket a Facebookon is!