Helyi hírek 2015. szeptember 23. 16:40

Szabó Balázs koncert a Móra giminél

Képgaléria
Szabó Balázs koncert a  Móra giminél
A nyitott Templomok éjszakája program keretében szeptember 19-én koncertet adott Szabó Balázs és Zenekara Kiskunfélegyházán. A Móra Ferenc Gimnázium előtt megrendezett esemény a Kiskunfélegyházi Baptista egyház jóvoltából jött létre. A koncert megálmodója a gyülekezet lelkésze, Hostyánszki Péter volt.

A fellépő Szabó Balázs és két zenésztársa kortárs gospel zenét adott elő a közönségnek. Balázs ennek a műfajnak az egyik legjelesebb és legkedveltebb képviselője, több száz koncert van mögötte. A dalokat és a szöveget is ő írja. Célja, hogy az emberek megértsék: „Nincs is olyan távol tőlünk Isten.“ A fiatalos és lendületes, energikus előadásmódban eljátszott funky, pop, gospel, dicsőítés sokszor nem templomi keretek között zajlik, így mindenkinek lehetősége van meghallgatni dalait. A fiatal zenész szerelmes dalok írásával kezdte pályafutását, majd rájött arra, hogy énekeivel többet szeretne mondani az embereknek.

– Bíztatni akarom őket, hogy soha ne adják fel, mert Isten közel van és segít – mondta.

Az egy órás előadásban igazi különlegességeket hallhattak az érdeklődők. Arra, hogy véget ért a koncert, a Szent István Templom harangja ébresztette rá a közönséget, mivel a Nyitott Templomok Éjszakája a szomszédos katolikus templomban folytatódott. Így a koncert csodálatos kezdete lehetett a további programnak.




 

Kövessen minket a Facebookon is!