Helyi hírek 2015. szeptember 24. 13:30 Forrás: Kiskunfélegyházi Járási Hivatal

Végleges helyére költözik a félegyházi kormányablak

Képgaléria
Végleges helyére költözik a félegyházi kormányablak
A következő hetekben 10 új kormányablak nyílik a megyénkben. Október végétől így már a megye 14 településén, összesen 15 helyszínen, új típusú integrált ügyfélfogadási térben szolgálja ki ügyfeleit a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal.

A kormányablakok egyelőre a megye legforgalmasabb okmányirodái helyett nyílnak meg, lényegébe kiváltva azokat. Az okmányirodákban intézhető 110 ügykör helyett a kormányablakokban jelenleg 423 típusú ügyben kezdeményezhetnek az ügyfelek eljárást, tehát szinte négyszer annyi ügyüket intézhetik el egy helyen, mint eddig. Ráadásul a 21. századnak megfelelően kialakított, akadálymentesített, modern környezetben, jól felkészített ügyintézők segítségével.

A kormányablakokban intézhető ügyek száma folyamatosan növekszik, hamarosan az ezret is meghaladhatja, így sok esetben még annak is megéri majd felkeresni a kormányablakot, akinek a településén okmányiroda működik, hiszen egy helyen sokkal több ügyét intézheti el, időt és energiát megtakarítva.

Ezzel a Kormányhivatal nagy lépést tesz a kormány céljának megvalósítása érdekében. Az ügyek intézése során már nem kell az ügyfeleknek a „hivatali labirintusokban” bolyonganiuk, elég felkeresni a kormányablakot, ahol udvarias és gyors kiszolgálás mellet egy helyen intézhetik az ügyeiket, vagy ha az adott ügy még nem intézhető a kormányablaknál, világos útbaigazítást kaphatnak.

Új kormányablak nyílik októberben Kiskőrösön, Solton, Topmán, Jánoshalmán, Bácsalmáson, Kunszentmiklóson, Tiszakécskén, Kiskunfélegyházán és a már üzemelőn túl még egy Kecskeméten.

A félegyházi kormányablak október 9-én költözik vissza az immár megújult, végleges helyére, a Petőfi tér 1. szám alá.

Utoljára október 5-én, hétfőn 7-től 12 óráig tartanak ügyfélfogadást a Szent János tér 2. szám alatt, október 6-án, kedden az ügyfélfogadás szünetel, októbere 7-én, szerdán 12 és 18 óra között pedig már a Petőfi tér 1. szám alatt várják az ügyfeleket.

Október 8-án, csütörtökön 8-tól 18 óráig lesz ügyfélfogadás, október 9-én az ügyfélfogadás szünetel, október 12-étől pedig visszaáll a megszokott ügyfélfogadási rend, ami a következő: Hétfő: 7-17, Kedd: 8-13, Szerda: 8-18, Csütörtök 8-18, Péntek 8-13 óra.





 

Kövessen minket a Facebookon is!