Helyi hírek 2015. szeptember 26. 15:30

Nyitott nap a múzeumokban

Képgaléria
Nyitott nap a múzeumokban
Szombat délelőtt, 9 órakor vette kezdetét Kiskunfélegyháza múzeumaiban a „Tárt kapuk“ elnevezésű nyitott nap. Ezen a napon hagyományosan díjmentesen látogatható a Kiskun Múzeum, a Petőfi Sándor emlékház és a Móra Ferenc emlékház.

A Kiskun Múzeumban a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal várják, és még „Betyáros hétpróbán“ is részt vehetnek, amely után minden résztvevő szabadító levelet, vagyis oklevelet kap. A hétpróba különböző feladatok megoldásából tevődik össze. Fekete Beatrix múzeumpedagógus kérdésünkre elmondta, hogy ez nem az első ilyen alkalom. Minden hónap utolsó szombatján megrendezik a nyílt napot, amikor minden érdeklődő ingyen tekintheti meg valamennyi állandó és időszakos kiállítást ezekben a múzeumokban. Több nyugdíjas klubból is érkeztek önkéntesek, akik nagy örömmel segítenek minden érdeklődőnek: körbevezetik a látogatókat és bemutatják a múzeumok szépségeit.

A Kiskun Múzeum főépületében Holló László, Szántó Piroska és Morell Mihály képzőművészek tárlatai láthatók, az emeleti kiállítótérben pedig Kiskunfélegyháza régészeti, történeti, néprajzi, irodalmi emlékei tekinthetők meg. Itt találkoztam a Dózsa György Általános Iskola tanulóival is, Fejes Dáviddal és Zadravecz Szonjával, akik szüleikkel érkeztek a Kiskun Múzeumba. Éppen a házi feladatuk egy részét végezték: az őskorral és a régészettel ismerkedtek. Őskori edényeket és különböző tárgyi emlékeket tekintettek meg, és még egy régi kunyhó tervrajzát is elkészítették.

Mint mondták, nagyon tetszik nekik a sok látnivaló. A múzeumban minden nap sok színes programmal várják az összes korosztály képviselőit óvodástól felnőtt korig. Aki ide ellátogat, sok élménnyel gazdagodhat, és elmerülhet a múlt felfedezésében.
 

V. K.



 

Kövessen minket a Facebookon is!