Sport 2015. szeptember 27. 20:10

Győzelemmel mutatkoztak be hazai pályán a kézisek (Videóval)

Képgaléria
Első itthoni mérkőzését játszotta az NBII délkeleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata szeptember 27-én. A félegyháziak jól rajtoltak a bajnokságban, a pesti sikert követően hazai pályán is nyerni tudtak az Újkígyós ellen. A küzdelmes találkozón folyamatosan javuló játékkal 31-23-ra győzött a KHTK.

Előzetesen nehéz mérkőzésre számíthatott a Kiskunfélegyházi HTK, melynek ellenfele az Újkígyós is győzelemmel kezdte a szezont. A félegyházi játékosok a mérkőzést megelőzőn pólókat ajándékoztak a nézőknek a biztatásért cserébe.

A hangulatra nem lehetett panasz, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. (3-3)

A kezdeti nehézségek után a KHTK gyorsan rendezte sorait, kemény védekezéssel nem sok teret engedett az Újkígyósnak. Bő tíz percig gólt sem kapott, ellenben több indítást értékesített. (16. p. 7-3)

A képlet a későbbiekben sem változott, a félegyháziak gyors támadásokat vezettek és könnyed gólokat értek el a rendezetlen vendég védelem ellen. A félidő hajrája ennek ellenére izgalmasan alakult. A KHTK pontatlanná vált támadásban, az újkígyósiak pedig felzárkóztak. (13-9)

 

A helyzetkihasználásban sokat javult a második félidőben a Félegyháza. Ennek köszönhetően növelte előnyét. Előbb öt góllal, később már kilenc góllal vezetett. (26-17)

A hajrá nem tartogatott izgalmakat. A KHTK okosan tartotta a különbséget. Szélpál András és Fodor Tamás révén szép akciókat vezettek.

A küzdelmes, hajtós mérkőzés magabiztos félegyházi sikerrel zárult. (31-23)

 

Értékelés:

 

Szélpál András, játékos, Kiskunfélegyházi HTK:

Arra törekedtünk, hogy az Újkígyós lassabb játékát feltörjük. Gyors támadásokat vezettünk. A szélső játékunk az első félidőben nem volt annyira hatékony, de a második játékrészre feljavult. Jól ment a betörés, a lerohanás és az átlövés is. Kölcsönjátékosként érkeztem Algyőről, még be kell illeszkednem, de egyre jobban megismerem a többieket, szeretnék a csapat javára válni.

 

Miksi István, vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK:

A tavalyi mérkőzésből kiindulva lerohanásokkal akartuk uralni a játékot. Gyakoroltuk a héten, de az első félidőben sokat hibáztunk, ezért vissza tudott jönni az Újkígyós a mérkőzésbe. A fiúktól a félidőben pontosságot kértem, feljavultunk és 8-9 gólos különbség alakult ki. A kapusteljesítmény jó volt, a védések után gyors támadásokat indítottunk. Az új játékosok beépítése folyamatban van, Szélpál András jó játékot mutatott. Mellette Gazsó Balázst és Prezenszki István emelném ki. Egyre egységesebbek leszünk, megyünk tovább, próbálunk jól szerepelni.

 

 

NBII Délkelet 2. ford. 09. 27.

Kiskunfélegyházi HTK- Újkígyósi KC (13-9) 31-23

 

G. Z. 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!