Helyi hírek 2015. szeptember 28. 11:05

Nagyon szeretem Félegyházát, azokat, akikért tevékenykedhettem

Képgaléria
Nagyon szeretem Félegyházát, azokat, akikért tevékenykedhettem
Szeretett családja ölelésében ünnepelte Pálus Elekné 90. születésnapját. Erzsike nénit Csányi József polgármester is köszöntötte Félegyháza városának nevében.

A köszöntés során Erzsike néni mesélt életútjáról – ami bizony sok megpróbáltatással volt teli -. Hat gyermekes családban nevelkedett. Szüleiket korán elveszítették, és az apróságokat ezt követően a nagykorú testvér nevelte.

1941 novemberében ment férjhez Papp Gáspárhoz, aki egy év múlva katonai behívót kapott. Gáspárnak november 11-én kellett indulnia a frontra, éppen azon a napon, amikor a fia idehaza megszületett. Az édesapa soha nem láthatta fiát, mert elesett a Donnál.

Erzsike néni kilenc évig egyedül nevelte fiát, majd 1952-ben férjhez ment Pálus Elekhez. Lánygyermekük, Erzsike 1955-ben született meg. Családja öt unokával és négy dédunokával örvendeztette meg.

1950-től a Vegyipari Gépgyár építkezésén dolgozott. Időközben elvégezte a Közgazdasági Technikumot, és 1983-ig – nyugdíjba vonulásáig – könyvelőként dolgozott.

Lakossági javaslatra 1971-ben a Városi Tanács tagjává választották. Ezt a tevékenységet 19 évig végezte. Tagja volt az egészségügyi bizottságnak, a számvizsgáló bizottságot pedig 13 évig elnökölte. Szívügyének tartotta a rászorulók támogatását, segítette választóit ügyes-bajos dolgaik intézésében.

Aktivitása a nyugdíjas évek alatt sem csökkent, a nyugdíjas klubélet egyik főszervezője volt. Néhány éve egészsége meggyengült, ezért Szegedre költözött lányához. A várost azonban örökre a szívében hordozza. „Nagyon szerettem Félegyházát és azokat az embereket, akikért társadalmi tevékenységemet végeztem”- fogalmazott köszöntésekor.

s. r.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!