Helyi hírek 2015. szeptember 29. 07:30

Bejegyezték a Móra Ferenc Társaságot

Bejegyezték a Móra Ferenc Társaságot
Ezt Vészits Andrea, a társaság elnöke jelentette be szeptember 17-én azon az elnökségi ülésen, amelyen átadta a dokumentáció számára a májusban újraalakult Móra Ferenc Társaság Kiskunfélegyháza Egyesület bejegyzésére vonatkozó végzést.

A kétórás megbeszélésen az elmúlt időszak Móra-hagyományt érintő legfontosabb történései mellett szó volt a következő évek terveiről is. Az előzőeket tekintve Kapus Béláné, a társaság ügyvezető elnöke beszámolt arról, hogy újabb lépéseket tett a Móra-családfakutatás: a Móra István József nevű fiának utódaival kiegészült családfát a közeljövőben kapja meg minden család. Elmondta azt is, hogy befejezés előtt áll a Móra László válogatott írásai című kötet a tudós irodalomtörténész, Szörényi László professzor lektorálásával.

A közeljövőt tekintve november 10-én tematikus napra készül a társaság. Délelőtt a Művelődési Központban Móra mesebirodalma címmel a Kövér Béla Társulat tart bábelőadást az alsó tagozatosok számára, 11-órakor a hetedikes-nyolcadikos olvasók találkozhatnak az író-dramaturg Vészits Andreával, az Időfutár-könyvek társszerzőjével. Az elnökség egyeztetett a 2016-os év programjairól is. Ebben többek között szerepel egy júniusi vajdasági kirándulás a Mórák nyomán, egy őszi kétnapos Móra-mesefesztivál a Kincskereső kisködmönhöz kapcsolódó vetélkedővel, a könyv nevelési lehetőségeiről szóló előadással, valamint egy, a mai magyar mese- és gyerekirodalom kérdéseit érintő tanácskozással.

Az ülésen tagfelvételekről is döntöttek: a társaság megalakulása óta heten jelezték belépési szándékukat, köztük négyen a Móra-utódok családtagjai közül.

 

Dr. Luchmann Zsuzsanna  

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!