Helyi hírek 2015. szeptember 29. 13:30

Nem lesz többé pocsolya a Szalay Gyula utcán

Képgaléria
Nem lesz többé pocsolya a Szalay Gyula utcán
Lezárult a közszolgáltatókkal történt, csaknem egy évig tartó egyeztetés, így a napokban megkezdődhetnek a Szalay Gyula utca csapadékelvezetésének és a parkolók megújításának munkálatai – tájékoztatta lapunkat a probléma megoldását kezdeményező Balla László alpolgármester és Bense Zoltán képviselő. Az érintett területet a kivitelezés idejére lezárják, így október 5. és 30. között sem a köztéri, sem pedig a magánparkolók nem használhatók.

– Számos régóta húzódó hiányosság felszámolásán dolgozunk a városközpontban is, ezek közül a Szalay Gyula utca csapadékvíz elvezetésének a megoldása a kivitelezési szakaszába érkezett – mondta el Balla László. Az alpolgármester a részletekről is tájékoztatást adott. Mint megtudtuk, október 5-én, hétfőn a kivitelező elkezdi a munkálatokat, és a tervek szerint a hónap végéig megtörténik a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, megújulnak a parkolók, valamint a teljes útburkolat. A burkolat alá vízelvezető csatornát építenek, amit bekötnek a városi csapadékvíz hálózatba. A légkábeleket földkábelekre cserélik, kihelyeznek három egyedi köztéri lámpát, megtörténik a szintkiegyenlítés, egységes térburkolat lesz a saroktól az átjáróig, járda épül a gyalogosoknak.

A kivitelezés idejére lezárják Szalay Gyula utca érintett szakaszát: az átjárótól a kereszteződésig terjedő „belső udvart”. A magán parkolóhelyek tulajdonosai ez idő alatt a könyvtár melletti parkolóban kapnak rendszámra szóló parkolóhelyet. Ebben Rádi Rudolf, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője lesz az érintettek segítségére. (Telefonszám: 76/562-044).

Bense Zoltán emlékeztetett arra, hogy régi problémát sikerül most megoldani. Mint elmondta, évek óta visszatérő gondként kerül szóba a lakossági fórumokon, fogadóórákon, képviselői megkeresések alkalmával a környék csapadékvíz elvezetésének megoldatlansága. Az üzlettulajdonosok, gépkocsi használók és járókelők sérelmezték, hogy esős időben a parkolók nem használhatók, és ilyenkor gyalogosan is érdemes inkább elkerülni ezt az útszakaszt. Ennek oka az elvezető csatorna hiánya volt.

A mostani beruházás végleges, megnyugtató megoldást jelent, így nem kell többé pocsolyákban gázolni a Szalay Gyula utcán. Pályázati lehetőség híján az önkormányzat saját forrásból teremtette elő a beruházás teljes, 10 millió forintot meghaladó költségét.
 

T. T.


 

Kövessen minket a Facebookon is!