Helyi hírek 2015. szeptember 30. 07:30

Lakossági fórum a Molnár Béla utcában

Képgaléria
Lakossági fórum a Molnár Béla utcában
A Molnár Béla utcai emeletes házak belső udvarában tartott lakossági fórumot szeptember 29-én, kedden délután Balla László alpolgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő. Az összejövetel témája az udvarban található játszótérrel kapcsolatos problémák megvitatása volt.

Miután Balla László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, leszögezte: azért vannak ma itt, hogy a térség problémáit a legérintettebbekkel, az itt lakókkal vitassák meg. A szavakat pedig – hangsúlyozta – tettek követik majd. Csakúgy, mint a közeli Szalay Gyula utcában, ahol hasonló fórumok nyomán merültek fel azok a problémák, amelyek megoldása a jövő héten immár a kivitelezési szakaszba ér.

Ezt követően Bense Zoltán önkormányzati képviselő üdvözölte az egybegyülteket, és megköszönte, hogy mindenki időt szakított a közös gondok megvitatására, majd a lakók osztották meg észrevételeiket a jelenlévőkkel.

Többen szóvá tették a közterület tisztaságának hiányosságait, és a korszerű játékok, padok hiányát, továbbá a háztömb előtti járda minőségét.

Balla László az észrevételekre elmondta: lesznek a felmerült gondok közül olyanok, amelyeket hamar tudnak orvosolni, néhányra viszont nem tud az önkormányzat azonnali megoldást kínálni. Ígéretet tett azonban arra, hogy a 2016-os költségvetésben javasolni fogja a Molnár Béla utcai játszótéren a játékok bővítését, szemetesek létesítését, és minden elhangzott problémára igyekeznek az önkormányzat szakembereivel közösen megnyugtató megoldást találni.

A fórumon a városüzemeltetési osztály képviseletében részt vett Barczikay Gábor is, aki a felmerült kérések nyomán gyakoribb fűnyírást, a vadon nőtt bokrok kivágását, és a keletkezett zöldhulladék elszállítását ígérte. Elhangzott az is, hogy a járdát kísérleti jelleggel egy három centiméteres felületjavító anyaggal fogják lefedni.

A fórum végén Balla László összegzésként elmondta: nagy öröm volt számára, hogy sokan részt vettek a fórumon. Ebből is látszik – fogalmazott -, hogy a félegyháziaknak fontos a lakhelyük. Végezetül arra kérte a megjelenteket, hogy tavasszal jöjjenek el a következő lakossági fórumra, és tekintsék át közösen az elért eredményeket.

V. K.



 

Kövessen minket a Facebookon is!