Helyi hírek 2015. október 2. 08:25 Forrás: Petőfi Népe

Közepes szinten van a parlagű pollenkoncentrációja

Közepes szinten van a parlagű pollenkoncentrációja
Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat legfrissebb adatai alapján az elmúlt héten visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja. Az Országos Közegészségügyi Központ jelentése szerint a parlagfű szezon vége felé jelentkezett második, kisebb csúcs hatása is alig érezhető már.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképén jól látszik, hogy az ország nagy részén közepes szintre csökkent a levegőben a parlagfű pollenkoncentrációja, riasztás nincs, már csak figyelmeztető fokozat van érvényben.

A legalacsonyabb pollenkoncentrációt az főváros térségétől észak-keletre, az Északi-középhegység területén, valamint az Alföld dél-keleti szegletében mérték. Az Országos Közegészségügyi Központ előrejelzése alapján az allergiások már fellélegezhetnek. A parlagfű pollenjeire érzékenyebbek azonban még számolhatnak enyhébb tünetekkel.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer összesen hét különböző színnel jelöli a parlagfű átlagos pollenkoncentrációját, ehhez tartoznak a figyelmeztetési, illetve a már állandó tüneteket okozó, légköbméterenkénti 30 pollenszemet meghaladó koncentráció esetén az I. - III. szintű riasztási fokozatok.




 

Kövessen minket a Facebookon is!