Kultúra 2015. október 2. 10:30

A nagy háború a helyi sajtó tükrében

Képgaléria
A nagy háború a helyi sajtó tükrében
Szeptember 29-e óta látogatható a félegyházi Kiskun Múzeumban az a különleges kiállítás, amely Kiskunfélegyháza, Csongrád és Szentes 1914-1915-ös újságjainak világháborús cikkein keresztül nyújt képet a nagy háború első két évéről, három város sajtójának tükrében. A három település levéltárosai által összeállított vándorkiállítás egyébként – Radnóti után – a „Háborút ujságol a vérszagu ujság” címet kapta.

Már a kiállítás megnyitását is nagy érdeklődés követte. A jelenlévőket Kőfalviné Ónodi Márta, a helyi levéltár vezetője köszöntötte, a megnyitó beszédet dr. Kőfalvi Tamás, a SZTE docense mondta, közreműködtek a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola drámatagozatos diákjai és Tóth Mónika klarinéton.

Mindazok, akik október 31-éig meglátogatják a Kiskun Múzeumban látható tárlatot, rendkívüli élményre számíthatnak. A sajtó ugyanis amellett, hogy részletes haditudósításokat és harctéri beszámolókat is közöl, pontosan ábrázolja a hátország eseményeit, az itthon maradottak megváltozott hétköznapi életét, azaz korhű képet fest a háború mindent átszövő hatásáról.


Fotó: Molnár István






 

Kövessen minket a Facebookon is!