Helyi hírek 2015. november 16. 08:30

5 ezer forintos utalvány az újszülötteknek és a nagycsaládoknak – csak igényelni kell

5 ezer forintos utalvány az újszülötteknek és a nagycsaládoknak – csak igényelni kell
A hagyományoknak megfelelően idén is 5.000 forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozza meg a város önkormányzata azokat a félegyházi szülőket, akik három, vagy annál több gyermeket nevelnek, valamint azokat, akiknek gyermeke 2014. december 1. és 2015. november 30. között született.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata idén is megrendezi a nagycsaládosok köszöntését várhatólag december 15-én és 16-án, az újszülötteket köszöntő ünnepséget pedig december 17-én, a városháza dísztermében. A támogatás mértéke újszülöttenként, illetve családonként 5.000 forint, amit utalvány formájában nyújt az önkormányzat. Ehhez azonban kérelmet kell benyújtania az érintetteknek az erre szolgáló nyomtatványon, amely kérhető és leadható a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda Szociális Csoportjánál, legkésőbb 2015. november 30-ig. A határidő letelte után kérelmet már nem lehet benyújtani. A november 30-a után született gyermekek után 2016-ban igényelhető a támogatás. 

A nagycsaládosok támogatására az a kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező szülő jogosult, aki három, vagy több gyermeket nevel a háztartásában. Az újszülöttek támogatásának feltétele, hogy legalább az egyik szülő a születést megelőzően minimum 12 hónappal kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkezett, az újszülött kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkezik, és a család életvitelszerűen Kiskunfélegyházán él. A kérelemhez szükséges csatolni a születési anyakönyvi kivonat és az újszülött lakcímkártyájának másolatát.






 

Kövessen minket a Facebookon is!