Sport 2015. október 3. 19:05

Megszerezte első győzelmét az Astra

Képgaléria
Megszerezte első győzelmét az Astra
Vérbeli rangadóval folytatta a női futsal NB I-es bajnokságot az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, amely október 3-án a győri Rába ETO-t fogadta a Kész Arénában. A mérkőzés Astra- fölényt hozott, már három gól is volt a különbség, innen kapaszkodott fel az ETO (3-2). Az utolsó percig izgalmas találkozót végül az Astra nyerte 4-2-re, ami egyben a szezonbeli első sikere volt a futsal bajnokságban.

Viszonylag gyengébb rajtot követően mindenképpen győzelemmel akarta folytatni a bajnokságot az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. Nem várt könnyű feladata az Astrára, a győri Rába ETO az egyik legerősebb csapatnak számít az első osztályban.

A mérkőzés nagy küzdelmet hozott; a 12. percben Szabó Boglárka szerzett gólt, majd a félidő hajrájában Dikanová Dominika is értékesítette ziccerét. (2-0)

Az Astra kapujában Varga Luca kiválóan védett, több bravúrt is bemutatott.

A javuló játékot mutató Astra a 2. félidőt is jól kezdte, alig telt el két perc, ismét Dikanová Dominika volt eredményes. (3-0)

Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, de a vendég győriek nem adták fel és kihasználva az Astra játékosok figyelmetlenségét egy perc leforgása alatt egy gólra felzárkóztak. (3-2)

A hajrá izgalmakat tartogatott, egészen az utolsó percig nyílt maradt a találkozó. Fél perccel a vége előtt Dikanová Dominika megindulását követően Godvár Katalin döntötte el a három pont sorsát. (4-2)

Az Astra első sikerét szerezte a 2015/16-os női futsal NB I-ben.

 

Értékelések:

 

Molnár Attila, vezetőedző, Rába ETO:

Nem az eredmény volt számunkra az elsődleges, márciustól válik fontossá a győzelem a rájátszásban. Az építkezés elején járunk, új csapatot szervezünk. Pozitívan látom a mérkőzést, több taktikai elem is visszaköszönt a pályán. Még nem vagyunk jó formában, közel álltunk a pontszerzéshez.

 

Dombó János, vezetőedző, Astra Kiskunfélegyházi Bulls:

Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést egy rövid kihagyás kivételével, amikor is két gólt elért az ETO. Az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Sok helyzet volt mindkét oldalon. Reális, igazságos eredmény született. Megvan az első győzelem, új játékosok is beépülnek, jó úton haladunk. Varga Luca remekül védett, élt a lehetőséggel.

 

Dikanová Dominika, meccs embere- játékos, Astra Kiskunfélegyházi Bulls:

Kettő gólt és egy gólpasszt adtam. Örülök, hogy végre sikerült nyerni, jót tett a csapatnak. Próbáltuk kijavítani a hibákat, győzni akarunk.

 

Női Futsal NB I 4. ford. 10. 03.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls - Rába ETO (2-0) 4-2

Gólszerzők: 12. p. Szabó Boglárka, 19. p. Dikanová Dominika, 22. p. Dikanová Dominika, 40. p. Godvár Katalin ill. 35. p. Öreg Cintia Mónika, 35. p. Németh Loretta

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!