Kultúra 2015. október 5. 10:30

A mi Petőfink

A mi Petőfink
A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Emlékbizottság kétfordulós játékos vetélkedőt hirdet a „A mi Petőfink” címmel a kiskunfélegyházi és a járási általános iskolák 7-8. osztályos diákjai számára. Iskolánként 4 fős csapatok jelentkezését várják.

Nevezni a csapat, a csapattagok és a felkészítő tanáruk nevének feltüntetésével lehet a [email protected] e-mail címen. Sikeres  regisztráció után a jelentkező csapatok e-mailben kapják meg a verseny első fordulójának feladatait.

Nevezési határidő: október 9.

Az első forduló során a csapatoknak a kiadott feladatsort önállóan kell megoldani, amit részben saját gyűjtésből, internetes, múzeumi, levéltári, tankönyvi forrásokból kell megoldaniuk, másrészt személyesen kell felkeresniük a kiskunfélegyházi Petőfi-séta fontosabb állomásait: a Petőfi Sándor Emlékházat, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárat, a Kiskun Múzeumot.

A feladatokat kreativitásukra támaszkodva kell közel két hét alatt saját időbeosztással megoldani. Tehát egy aktív, a városban felfedező, a helyi értékeket megismertető játékban vesznek részt, ahol az igényelt feladatlapot a helyszíneken megadott segédletekkel kell teljesíteniük. A forduló alatt fényképeket kell készíteniük a csapatoknak magukról a feladatokban leírtak szerint, amelyből majd egy PowerPoint-bemutatót állítanak össze a következő fordulóra.

Az első forduló feladatlapjának leadási határideje: október 20.

A prezentáció leadási határideje: november 11.
 

A második forduló szintén játékos próbatételekből áll, amit egy szóbeli verseny során oldanak meg a csapatok. A kreatív feladatok mellett itt kell bemutatniuk a csapatoknak az előre elkészített, rövid prezentációt, aminek készítésekor felhasználhatják saját digitális anyagaikat, az önmagukról a Petőfi-séta állomásain készített fényképeket. A második fordulóról bővebb információt az előző forduló feladatlapjának leadásakor kapnak a csapatok.

A második forduló lebonyolításának időpontja: november 18.

Helyszín: Móra Ferenc Művelődési Központ, színházterem 

Eredményhirdetésre a szóbeli versenyt követően kerül sor.
 

Minden résztvevő csapat oklevelet kap, az első három helyezett pedig egy jutalomkiránduláson vehet részt. Úticél a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum.




 

Kövessen minket a Facebookon is!