Helyi hírek 2015. október 5. 15:30

Legyen rend Félegyháza közterein!

Legyen rend Félegyháza közterein!

– Polgármesteri programom egyik alappillére, hogy rendet teremtünk Félegyháza közterein. Ezt a folyamatot már eddig is számos intézkedéssel segítette az önkormányzat a főtér virágosításától a városi padok felújításán, a parlagfű-mentesítés összehangolásán át a közterületek gondozásáig és tisztántartásáig. A VSZKSZ munkatársai és a közmunkások folyamatos erőfeszítéseket tesznek azért, hogy parkjaink, tereink rendezettek legyenek, az önkormányzat munkatársai pedig törvényes megoldásokat keresnek az olyan régi, a városképet és az itt élők életminőségét negatívan befolyásoló gócpontok felszámolásán, mint amilyen a Horváth Zoltán utca 9. szám alatti ingatlan volt.

Azzal, hogy a képviselő-testület szeptember 30-i ülésén egyhangúlag elfogadta a város közigazgatási területén a közterületen való életvitelszerű tartózkodás jogellenesnek minősítéséről szóló rendeletet, újabb jelentős lépést tettünk a rendezett városkép felé – mondta el Csányi József polgármester az említett rendelet hatálybalépése kapcsán.

Mint azt a félegyháziak is tapasztalhatták, az utóbbi időben Félegyháza több pontján vált mindennapos látvánnyá a közterek „életvitelszerű” használata. A parkban, a betonon alvó, étkező, kisebb-nagyobb dolgukat végző személyek nem csak a közrend, közbiztonság, közegészség szempontjából jelentenek kihívást Félegyháza és lakói számára, de saját emberi méltóságuk is súlyosan sérül. Ráadásul egy olyan városban, amely a térség egyik legerősebb szociális intézményrendszerét tartja fenn. A közterületen való életvitelszerű tartózkodás jogellenesnek minősítéséről szóló rendelet megalkotásával az önkormányzat célja ennek a jelenségnek a felszámolása.

A rendelet kijelöli Kiskunfélegyháza azon részeit, ahol jogellenesnek minősül életvitelszerűen közterületen tartózkodni. Ezek a város frekventáltabb területei, így például a közösségi közlekedési eszközök igénybevételére létesített, vagy erre kijelölt megálló, állomás, várakozóhelyek és ezek 50 méteres körzete, a játszóterek, köztemetők, oktatási, gyermekjóléti, egészségügyi és köznevelési intézmények, sportlétesítmények és ezek 100 méteres körzete, a Kossuth utca, a Béke tér, a Petőfi tér, a Bajcsy-Zsilinszky és a Fadrusz János utca, az Izsáki út a Mikszáth Kálmán utcáig, továbbá a Móra Ferenc tér.

– A hajléktalanok emberséges ellátásának feltételei adottak Kiskunfélegyházán, senkinek sem kell kényszerből a szabadég alatt élnie. Ha valaki mégis ezt az életformát választja, megteheti. Azonban nem veszélyeztetheti ezzel mások biztonságát, szabad mozgását, egészségét, a kulturált és tiszta környezethez való jogát. Ebből nem engedünk – szögezte le Csányi József.

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!