Helyi hírek 2015. október 6. 07:30 Forrás: LMP Bács-Kiskun

A földprivatizáció ellen tiltakozott az LMP

Képgaléria
A földprivatizáció ellen tiltakozott az LMP
Tiltakozik a Lehet Más a Politika (LMP) párt az állami földek fideszes privatizációja ellen. Ennek apropóján szerveztek félpályás forgalomlassító demonstrációt október 5-én, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között. A párt nem fogadja el az állami földvagyon elherdálását és új földosztást fog végrehajtani kormányzati pozícióban.

Véleményük szerint a "fideszes földrablás minden magyart hátrányosan érint, mert a termőföld alapvető erőforrásunk, a nemzeti vagyon része. A közföldeket nem elherdálni, hanem gyarapítani kell. Nem a kormányközeli oligarcháknak kell földet adni, hanem a valóban rászoruló és kisebb családi gazdálkodókat élni hagyni. A kisebb gazdaságok és az erős helyi önkormányzatok több embert tudnának foglalkoztatni, ha részesülnének az állami földvagyonból.

Példátlan, hogy a kormány két hónap alatt a mezőgazdasági termőterület 2/3-át akarja átjátszani a vagyonos hűbéreseinek. Novemberben megismétlődik az 1990-es évek rabló privatizációja. A kétarcú fideszes birtokpolitika eredménye a vidéki elvándorlás és a társadalom kettészakadása nincstelen vidéki tömegekre, illetve kormánypárti elitre" - írja állásfoglalásában az LMP.


Fotó: az LMP Bács-Kiskun facebook-oldala




 

Kövessen minket a Facebookon is!