Helyi hírek 2015. október 7. 07:30

Bontással kezdődik az építkezés

Képgaléria
Bontással kezdődik az építkezés
Érdeklődéssel figyelték az óvodások október 6-a délelőttjén, amint a játszótérrel szomszédos elhanyagolt telek udvarán „hatalmas munkagépek” pillanatok alatt lebontották a romossá vált épületet. A gyerekek még nem tudják, hogy hamarosan kitágul a tér, és egy év múlva - játszóterükkel együtt - egy szép park köti össze a Horváth Zoltán és a Dózsa György utcát.

Egy nagyon régi, sok konfliktussal járó probléma megoldása vette kezdetét, amikor az önkormányzat megvásárolta a Horváth Zoltán utca 9. számú ingatlant – mondta el Gyenes Attila a bontás helyszínén. Az elhanyagoltság, és az ezzel járó állapotok, nagyon zavarták a környező lakótelepeken élőket éppúgy, mint a szomszédokat.

Ezt egy hónap alatt felszámoljuk. A megüresedő területet termőfölddel töltjük fel, a két utca között pedig egy szép pihenőparkot alakítunk ki. Ezzel párhuzamosan a járdát is megújítjuk, és azt a tervünket is szeretnénk megvalósítani, hogy ezen a szakaszon kerékpárút kösse össze a Horváth Zoltán és a Dózsa György utcát – tette hozzá a térség önkormányzati képviselője.

s.r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!