Helyi hírek 2015. október 7. 10:45

"Félegyházának ismét igazi kórháza lesz!"

Képgaléria
"Félegyházának ismét igazi kórháza lesz!"
Hatszáz négyzetméteres új szárnnyal bővül a városi kórház. Bár a munkálatok már megkezdődtek, az ünnepélyes alapkő letételére október 6-án került sor. A beruházás a jövő év elejére készül el. A fejlesztés keretében a korábbi épületrészekben folynak a fejlesztések, aminek eredményeként egy kiteljesedő egészségügyi ellátásban részesül Félegyháza és térsége.

A főépülethez csatlakozó új szárnyban kap helyet az endoszkópia, a belgyógyászat, a sebészet, az urulógia, a fül- orr gégészet, a pszichiátria és a tüdőgondozó. De ide kerül a bőrgyógyászat, a belgyógyászat, valamint a gyerekrendelés is. Ez azt jelenti, hogy egységes lesz a rendszer, és ami legalább ennyire fontos, hogy teljesen megújul a sürgősségi ellátó hely. És ami eddig nem volt, új megfigyelő szobák épülnek – mondta el dr. Körtvélyessy András az új beruházás alapkövének letételekor.

A főigazgató-helyettes hozzátette: amikor a jövő év elején megtörténik az átadás, visszahozzák a kórházba a háziorvosi ellátást is. Ezzel egységessé válik a rendszer. Ha valaki megbetegszik Félegyházán, vagy vonzáskörzetében, akkor ide kell jönnie, mert az ügyeleti ellátás itt történik.

A régi sebészeti részen 2 teljesen új műtőblokk kerül kialakításra, a hozzá tartozó 20 fekvőbeteg ággyal, és 12 nappali belgyógyászati ággyal.

Egy európai szintű kórház alakul ki, vizsgálók és fektetők, nagy átriumos rendszerű váróval, modern fogadópulttal. A járóbeteg-ellátó területek a földszintre kerülnek, hogy közvetlen vertikális kapcsolatot biztosítsanak a radiológia, az egynapos sebészet és a nappali kórház között.

Dr. Mészáros János, az egészségügyi koordinációért felelős államtitkár beszédében kifejtette: egy nagyszabású beruházás esetében nagyon fontos, hogy mennyi pénzt fordítanak rá, de ez esetben még ennél is fontosabb, hogy megvalósuljon az a vezérelv és az a funkció, ami miatt a kórházat kórháznak nevezik.

– Nagy öröm számunkra a mai nap, amikor a hit és a remény alapkövét rakhatjuk le. Ezzel az ünnepélyes pillanattal annak az esélye teremtődik meg, hogy a város visszakapja kórházát, hogy Félegyházának ismét igazi kórháza lesz – kezdte köszöntőjét Csányi József. A polgármester hozzátette: a feladatok ezzel nem érnek véget. A városvezetés nem feledkezik meg azokról az ígéretéről sem, amelyeket hosszabb távra tett, ezért folyamatosan dolgoznak az aktív betegellátás és a szülészetet visszahozásáért. Azért, hogy Félegyháza ismét büszke lehessen kórházára.

H. S.




 

Kövessen minket a Facebookon is!