Helyi hírek 2015. október 8. 17:00

Kifestő, felnőtteknek?

Kifestő, felnőtteknek?
Magyarországra is megérkezett az új divat, ami által feleleveníthetjük gyermekkorunk élményeit. Ez pedig nem más, mint a felnőtt színező. A lényege nem sokban különbözik gyermekkorunk kifestőitől, hiszen kész, előre megrajzolt formákat kell saját ízlésünk szerint kiszínezni.

Talán annyi a különbség, hogy nem holmi kis gyermekrajzokat, hanem többnyire egész oldalas tájképeket, absztrakt műveket kell aprólékos munkával színekbe öltöztetni. Sok ember szerint ez egy nagyon jó kikapcsolódási lehetőség, mert bármikor elővehetjük a kis színező füzetünket, és neki is láthatunk az alkotásnak. Mások szerint, ez egy nagyon jó feszültség levezető gyakorlat, mert elfeledteti a problémákat, segít a megnyugvásban.

Még egy jó érv a kifestő mellett: növeli az ember önbizalmát, hiszen valljuk be őszintén a kifestő olyan alkotás, amit nem lehet elrontani. Mindig sikerül. Ez egy olyan örömforrás, ami egyszerű, mégis teljesen elvarázsol. Hozzájárulhatunk, az amúgy is gyönyörű alkotás kiteljesedéséhez. Ráadásul pillanatnyi hangulatunktól függ, milyen lesz a végeredmény, hogy milyen színekben fog pompázni a kép.

Most a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban is bárki megtapasztalhatja a kifestés örömét, és saját belső világának, hangulatának a megjelenített változatát vetheti papírra. A könyvtár SZÍNe-java Klub néven indít csoportos foglalkozást, melynek első tagtoborzó alkalma november 7-én szombaton 10 órakor lesz. Bárki csatlakozhat a klubhoz, legyen akár nő, vagy férfi, idős, vagy fiatal. Még a kreatív gyermekeket is szívesen várják ezekre az alkalmakra. Helyben választhat mindenki magának kifestőt, és a végén gyönyörködhet a munkája gyümölcsében.

Minden résztvevő saját ízlése szerint színez, talán ettől lesz igazán szép és egyedi minden egyes alkotás. Jelentkezni a klubba személyesen a könyvtárban és az intézmény Facebook oldalán lehet.



 

Kövessen minket a Facebookon is!