Helyi hírek 2015. október 9. 09:30

Tanóra a könyvtárban

Képgaléria
Tanóra a könyvtárban
Keressünk mesehősöket a világhálón! Ezt a címet kapta az a foglalkozás, amelyet a Hattyúház internetes részlegén tartottak ma általános iskolások részére. Az órát tulajdonképpen nevezhetnénk rendhagyónak is, mivel a gyerekek az iskola épületéből kilépve a könyvtárban tanulhattak játékosan. Ezt a foglalkozást az Országos Könyvtári Napok keretében rendezték meg. Azonban ilyen kihelyezett könyvtári foglalkozásokat az egész év folyamán tartanak.

Nemrég ünnepelték a népmese napját, ezért a mostani foglalkozás a mesehősökről szólt. Ez alkalommal a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény negyedik osztályos tanulói látogattak el a könyvtár internetes részlegébe. Ők már nem először vesznek részt ilyen foglalkozáson.

Most 14 diák érkezett a különleges órára. Elmondásuk szerint, mindig érdekes dolgokról beszélgetnek, és sok új ismeretet szerezhetnek ezeken az órákon. A foglalkozásokat Czibolya Szilvia könyvtáros tartja, ő választja az adott napokon a témaköröket. Azt mondja, figyelembe veszi a gyerekek érdeklődési körét és órája segítséget nyújt több tantárgyhoz is. Tartott már matematika, magyar nyelv és irodalom órát is. Sőt, még kézműves foglalkozást is lebonyolított internethasználat segítségével.

Mindig beszélgetéssel kezdődnek az órák, majd egy előre összeállított feladatlapot oldanak meg a fiatalok. Most mesehősök neveit használták fel egy keresztrejtvény megfejtéséhez. A foglalkozások során népszerűsíteni szeretnék a könyvtárban való internethasználatot, mert amint mondja a könyvtáros – a világháló segítségül lehet egy tananyag mélyebb elsajátításához. Az órák végén a Petőfi Sándor Városi Könyvtár mindig egy apró ajándékkal kedveskedik a gyerekeknek. Most könyvjelzőket vihettek haza a diákok.




 

Kövessen minket a Facebookon is!