Helyi hírek 2015. október 10. 13:30

A család ölelő szeretete veszi körül az édesanyát, nagymamát, dédit

Képgaléria
A család ölelő szeretete veszi körül az édesanyát, nagymamát, dédit
Besze Istvánnét 90. születésnapján a város nevében Balla László alpolgármester, és Gyenes Attila önkormányzati képviselő köszöntötte október 9-én. A szépkorú hölgy családtagjaival közösen fogadta vendégeit Horváth Zoltán utcai otthonában. Erzsike néni már kicsit nehezebben mozog, de jó kedélyét, kedvességét, nem veszítette el, mindennapi problémái megoldásában pedig mindig segít szerető családja.

Erzsike néni korán megtanult gondoskodni magáról és családjáról. Értett a len megmunkálásához, a fonálkészítéshez. Sokszor szőtte a fonalat rokkán, és stafírungját is maga készítette el. Kesztyűket, zoknikat és sálakat kötött. Otthoni teendői mellett napszámba járt és dolgozott a termelőszövetkezetben is.

1955-ben ment férjhez, egy fiú és egy lánygyermeke született. Férje korai halála után külterületről a városba költözött gyermekei közelségébe, akik ma is nagy szeretettel és törődéssel veszik körbe. De nemcsak gyermekei, hanem hat unokája és egy dédunokája is készül arra, hogy az édesanyát, nagymamát, dédit családi körben köszönthessék október 10-én.

s. r.  




 

Kövessen minket a Facebookon is!