Helyi hírek 2015. október 10. 09:30

Lakótársai és gondozói műsorral köszöntötték a 103 éves Rózsika nénit

Képgaléria
Lakótársai és gondozói műsorral köszöntötték a 103 éves Rózsika nénit
Családja és a városvezetés körében ünnepelte 103. születésnapját Csányi Kálmánné október 9-én, a Nádasdy utcai Szociális otthonban. Az idős hölgyet szertettel és virágokkal árasztották el. Lakótársai és gondozói ünnepi műsorral, versekkel, énekkel ünnepelték Rózsika nénit.

Rózsika néni Pálmonostorán 1912. október 5-én született. Szülei három gyermeküknek gazdálkodásból teremtették meg a megélhetéshez szükséges feltételeket. Két éves volt, amikor édesapja a háborúban életét vesztette. Édesanyja azonban mindent megtett, hogy gyermekeit tisztességben felnevelje, és nyugodt lélekkel indítsa őket útjukra.

Házasságot 1939-ben kötött. Férje a vasútnál pályamunkásként dolgozott, ő pedig a háztartást vezette. Házasságukból egy fiú és egy leánygyermek született.

Férje 1979-ben elhunyt. Gyermekei ekkor már saját életüket építették, vidéken éltek és dolgoztak. Rózsika néni ekkor döntött úgy, hogy megromlott egészségi állapota miatt az idősek otthonában kér elhelyezést, ahol jól érzi magát, azért is, mert szerettei is rendszeresen látogatják.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!