Sport 2015. október 10. 18:15

A Kiskunfélegyházi HTK II. nyerte a városi derbit

Képgaléria
Parázs hangulatú mérkőzésen a Kiskunfélegyházi HTK II. szerezte meg a győzelmet a Kiskunfélegyházi Vasutas otthonában október 10-én, a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 9. fordulójában. A küzdelmes, nyílt találkozón Farkas Péter és Vidéki Ferenc vette be a Vasutas kapuját. A Loki csupán helyzetekig jutott.

Az esős, kedvezőtlen időjárás ellenére sok szurkoló kilátogatott a félegyházi rangadóra, amelyen a Vasutas a KHTK II. csapatát fogadta. A mérkőzést mindkét együttes jó formában várta. A 7. helyezett KHTK II. legutóbb Bócsán győzött, míg a Vasutas a Tiszaalpárt verte meg. A találkozó egyben Patyi Zoltán búcsúmeccse is volt, aki ezzel a derbivel köszönt el a játékvezetéstől.

A sok hibával tarkított összecsapáson az első félidőben csak helyzeteket láthatott a publikum, de a második játékrész elején megtört a gólcsend. Az 52. percben egy beadás után Farkas Péter közelről bevette a Vasutas kapuját. (0-1)

A gól után megélénkült a játék. A Vasutas egyre többet kockázatott és kemény párharcok alakultak ki a pályán.

A hazai csapat kitámadását végül góllal büntette a KHTK II., Vidéki Ferenc kapott jó labdát és a kapust kicselezve a hálóba gurított. (0-2)

A találatot követően a Vasutas játékosai szabálytalanságot sérelmeztek. A reklamáló kispadon ülők közül Makai Tibort kiállította Patyi Zoltán játékvezető.

 

Értékelések:

 

Dudás György, vezetőedző, Kiskunfélegyházi Vasutas SK:

A KHTK II. elvitte a 3 pontot, de úgy gondolom, hogy a játékvezető vert meg minket. Kihagytuk a helyzeteket, két olyan gólt kaptunk, amit véleményen szerint szabálytalanság előzött meg. A játékosok ismerték egymást, de nem volt durvaság a pályán. A bajnokságban javuló formát mutattunk, sajnos pont nélkül maradtunk.

 

Nádasdi Péter, vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK II.:

Izgalmas mérkőzés volt, de az első percekben két ziccert is hibáztunk, így magunknak tettük nehézzé. Az eső áztatta csúszós pályán szerencsével győztünk, nem játszottunk jól. Sokat jelentett, hogy mi szereztük meg a vezetést, mert hátrányból nehezen állunk fel. Célunk az első ötbe kerülés a bajnokságban, de akár a dobogó is meglehet.

 

Bács-Kiskun Megyei II. Észak 9. ford. 2015. 10. 10.

Kiskunfélegyházi Vasutas SK - Kiskunfélegyházi HTK II. (0-0) 0-2

Gólszerzők: 52. p. Farkas Péter, 89. p. Vidéki Ferenc

Piros lap: 90. p. Makai Tibor (Vasutas) 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!