Helyi hírek 2015. október 11. 13:30

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésről

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésről
A KSH Szegedi főosztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Kiskunfélegyháza településen, a KSH elnöke által engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre október 10-től november 30-ig.

Az összeírás átfogóan vizsgálja a háztartások lakáshelyzetét, a lakóépületek minőségét, felújítását, a háztartások lakással való elégedettségét, költözéseit és lakásváltoztatási terveit. Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft. igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel ellátott kérdezői végzik. A felmérésben részt vevő háztartások címe véletlenszerűen kerül kiválasztásra, az e háztartásokban élők számára a válaszadás önkéntes.

Az adatfelvétel kizárólag statisztikai célból történik, az adatok csak összesített formában kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat a KSH bizalmasan kezeli, azok mások számára nem hozzáférhetők. Az adatgyűjtés során a KSH a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően jár el.

A lakosság munkanapokon 8.00 és 16.30 óra között a (+36 80) 200-766 telefonszámon és a [email protected] e-mail címen kaphat további felvilágosítást.

Az adatgyűjtések módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.




 

Kövessen minket a Facebookon is!