Helyi hírek 2015. október 11. 13:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kecskeméti lánglovag fut lépcsőn a leggyorsabban

Kecskeméti lánglovag fut lépcsőn a leggyorsabban
Lépcsőfutásban a legjobbak között vannak a Bács-Kiskun megyei lánglovagok. Brán András (Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) a kategóriájában első, Simmer János (Lajosmizsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület) pedig a második lett.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Tűzoltószövetség és a Budapesti Tűzoltószövetség tízedik alkalommal rendezte meg az Országos Lépcsőfutó Bajnokságot Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében.

A versenyzőknek teljes védőfelszerelésben - bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel kellett a huszonharmadik emeletre felfutni. A verseny komoly fizikai, pszichikai erőnlétet és felkészülést igényel a résztvevőktől.

Bács-Kiskun megyét a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából Brán András, Varga Gergely és Czakó Zoltán, valamint a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából Barta Péter képviselte. A Lajosmizsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület két tagja Simmer János és Simmer Benjámin is részt vett a megmérettetésen.
 

Eredmények:

Brán András - egyéni férfi kategória (45-49) 1. hely

Simmer János - egyéni férfi kategória (50-80) 2. hely

Barta Péter - egyéni férfi kategória (35-39) 12. hely

Czakó Zoltán - egyéni férfi kategória (30-34) 16. hely

Varga Gergely - egyéni férfi kategória (18-29) 38. hely


Fotó: MTI - Lakatos Péter



 

Kövessen minket a Facebookon is!