Helyi hírek 2015. október 12. 18:00

30. Kikindai Töknapok

Képgaléria
30. Kikindai Töknapok
Kiskunfélegyháza város hivatalos küldöttsége látogatott el a hétvégén Nagykikindára, ahol a 30. Kikindai Töknapok rendezvényein vettek részt. A delegáció vezetője Balla László alpolgármester volt, vele együtt Bense Zoltán képviselő, valamint a Testvérvárosi Egyesület részéről Dulity Kálmán, Faragó János és Kiss Gábor utaztak a vajdasági városba.

A magyar küldöttség házigazdája és vezetője Kabók Imre, Kisorosz polgármestere (aki a Kikindai Tanács tagjaként a helyi közösségekért és a nemzeti kisebbségek helyzetéért felelős), valamint Talpai Sándor polgármesteri segéd voltak. A delegáció tagjait az a megtiszteltetés érte - mondta el Balla László alpolgármester, - hogy a zsúfolt programok ellenére szombaton külön fogadta őket Pavle Markov, Kikinda polgármestere.

A barátságos hangulatú beszélgetésen egyebek mellett abban állapodtak meg a vendégek és a vendéglátók, hogy megfelelő pályázati kiírás esetén közös projektek kidolgozásában és megvalósításában is szívesen együttműködne a két város. Bense Zoltán képviselő elmondta: a félegyházi delegáció megtekintette a nagy hagyományú rendezvény fő látványosságát, amikor a hatalmas méretű tököket a színpadra emelték, és ott egy hatalmas mérlegen lemérték.

Délután, az ünnepélyes köszöntőt követően Balla László alpolgármester rádió- és televízió interjúban is tolmácsolta a félegyháziak üdvözletét Kikinda testvértelepülésnek és gratulált a színvonalas rendezvényhez. Este Kabók Imre vezetésével Kisorosz település tájházához utaztak, ahol Talpai Sándor volt a vendéglátó. 

Kövessen minket a Facebookon is!