Helyi hírek 2015. október 14. 08:25 Forrás: Petőfi Népe

Az első magyar orvosnő életét állítják színpadra

Az első magyar orvosnő életét állítják színpadra
Gróf Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő életét ismerhetik meg az érdeklődők hétvégén az Orgoványi Kulturális Egyesület előadásából Kunszálláson.

Az egyesület 2004 nyarán alakult, és az évek során a község és a vendégszerepléseik révén a közművelődés elengedhetetlenül fontos részévé vált. Színházi bemutatóik, irodalmi rendezvényeik mindig sok érdeklődőt vonzottak, és rendszerint nagy sikert arattak.

A drámák mindig a házi műhelyben készülnek Gellértné Etelka stílusát dicsérve. Ezúttal Kunszálláson az Asszonyok dicsérete – Vilma című produkcióval rukkol elő a lelkes csapat. Az előadás egy sorozat része, amelyben korábban Polcz Aleine pszichológus, írónő sorsát és tevékenységét vitték színre.

Ez a dráma dr. Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő életét mutatja be, elsősorban naplórészletek felhasználásával. A bemutatót a mai egészségügyben dolgozó hölgyek mindennapjait illusztráló, fotókból összeállított film és egy rövid képzőművészeti betekintés teszi teljessé. Ez utóbbi képeit és szövegét Szűts Tamás szobrász válogatta össze.

A kunszállási bemutatkozásra a Petőfi Rendezvény-, és Faluház nagytermében kerül sor október 17-én szombaton délután 4 órakor. Másnap pedig Orgoványon a felújított művelődési házban este 6 órakor lép fel a társulat.




 

Kövessen minket a Facebookon is!