Helyi hírek 2015. október 13. 13:20 Forrás: keol.hu

Már Ausztráliában készül a versenyre a MegaLux-csapat

Már Ausztráliában készül a versenyre a MegaLux-csapat
Megkapta az ideiglenes engedélyt a közúti tesztelésre Ausztráliában a Közlekedési Hatóságtól a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának MegaLux csapata. Így azonnal megkezdték Ausztráliában a tesztelést.

A jármű után közel 20 órányi repüléssel érkezett meg Ausztráliába a csapat, és már a helyszínen készülnek a napelemes autók nagy kihívására, a 3 ezer kilométeres sivatagi útra. A kikötői karanténból sikeresen „kiszabadult" a jármű, és megkapta az engedélyt a közúti tesztelésre is. A kecskemétiek már négy versenyző csapattal is „összefutottak" Darwinban.

Van olyan közöttük, amelyik már egy hónapja Ausztráliában készül a versenyre. Lassan összeáll a kontinenst átszelő konvoj: a MegaLuxot négy jármű kíséri majd: 14 csapattag, 1 versenybíró és két tévés lesz ott az autókban.

A MegaLux nevű napelemes autóval fejlesztői az ausztráliai World Solar Challenge versenyen indulnak el az idén. Háromezer kilométert kell megtennie saját fejlesztésű járművel Ausztrálián keresztül a kecskeméti eco-marathon járműépítő csapatnak.


Fotó: keol.hu



 

Kövessen minket a Facebookon is!