Helyi hírek 2015. október 14. 17:00

Ma elkezdte az áramtermelést az uszoda napkollektor-rendszere

Képgaléria
Ma elkezdte az áramtermelést az uszoda napkollektor-rendszere
A vastag felhőtakaró ellenére is elkezdte az áramtermelést a Városi Strand és Uszoda vadonatúj napkollektor-rendszere. A napelemes kiserőművet az EDF DÉMÁSZ ma, október 14-én, szerdán délelőtt kötötte rá a hálózatra.











A beruházás KEOP pályázati forrásból és önkormányzati önerőből vált lehetővé. Mint azt a kivitelező félegyházi KUNVILL Kft. ügyvezetője, Pengő János a munkálatok során elmondta, a 196 napelemből és a beltéri egységekből álló rendszer jóvoltából a jövőben a strand területén elektromosságot használó eszközök, gépészeti berendezések áramellátásának jelentős részét a napenergia szolgáltatja. Az erőmű 50 kilowattóra teljesítményre képes, ami tíz családi ház napi áramigényét fedezné. A rendszer nem csak a napsütötte órákban működik. Felhős időben, télen is termel áramot, amikor fényt kapnak a napelemek. Igaz, akkor kisebb teljesítményű.

A pályázati beruházás eredményeként a villanyszámla jelentős csökkenését várják. A városvezetés ezért minden felmerülő pályázati lehetőséggel élni kíván, amely újabb közintézmények naperővel való ellátását teszi lehetővé.

(A fotók a kivitelezéskor készültek)

 

Kövessen minket a Facebookon is!