Helyi hírek 2015. október 14. 19:15

Mindig halkan beszélt, mégis messzire hallatszottak szavai

Képgaléria
Mindig halkan beszélt, mégis messzire hallatszottak szavai
Fekete Pál tanár úrra, országgyűlési képviselőre emlékeztek halálának huszadik évfordulóján a Felsőtemetőben október 14-én. A halk szavú, mégis következetes pedagógus, szakfelügyelő, a város országgyűlési képviselője és díszpolgára díszsírhelyénél a család, volt tanítványai, kollégái és tisztelői idézték emlékét.

Munkásságát ezekkel a szavakkal méltatta Kőháziné Kovács Mária: „Tanítványainak, kollégáinak, s jómagamnak is ő volt a TANÁR ÚR – csupa nagybetűvel! Mi ebben a szerepében tiszteltük és szerettük őt.

Nagy tudású, felkészült, magával ragadó tanáregyéniség volt. Összefogta, segítette a magyar és történelem szakos tanárok munkáját. Továbbképzésein egész tanévre feltöltődhettünk tudásban, pedagógiai jó gyakorlatokban, és nem utolsó sorban, lélekben. Ha ő megszólalt, a körülötte lévők elhallgattak, s rá figyeltek. Óralátogatásairól – legendásan szép kézírással – gondos feljegyzéseket készített. Mindenben és mindenkiben a jót kereste, de bíráló szavai sem bántottak, a jobbítás szándékával mindig célba értek.

Higgadt és nyugodt tudott maradni, bármilyen megoldhatatlannak tűnő probléma állta útját. Hozzákezdett és megoldotta”.

A megemlékezésen a Platán iskola tanuló idézték fel a TANÁR ÚR  életének legfontosabb mozzanatait, majd a családtagok, a város vezetői, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület képviselői, egykori kollégái, tanítványai és tisztelői helyezték el koszorúikat, virágaikat Fekete Pál sírjánál.

 

H. S.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!