Helyi hírek 2015. október 15. 15:00

Ami maradandó…

Képgaléria
Ami maradandó…
A tanítók tanítója volt szakfelügyelőként és pedagógusként is. Elsősorban az életével, stílusával nevelt a tanteremben, családi-, baráti körben éppúgy, mint a közéletben. Halk szavúsága messze szóló volt, mert ez a csendesség parázslott. Ezekkel a gondolatokkal emlékezett egykori kollégájára, barátjára, politikai harcostársára Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke Fekete Pál emlékkiállításának megnyitásakor október 14-én a Petőfi-házban. A húsz esztendeje elhunyt pedagógus, országgyűlési képviselő munkásságát bemutató fotókból, sajtómegjelenésekből és személyes tárgyakból rendezett "Ami maradandó..." címet viselő kiállítás november végéig látogatható.

Lezsák Sándor megnyitójában megköszönte a családtagoknak és barátoknak, hogy lemondtak féltve őrzött kincseikről, fotókról, levelekről, újságcikkekről, személyes tárgyakról annak érdekében, hogy méltó környezetben, méltó kiállítás jöhessen létre Fekete Pál emlékére.

Az Országgyűlés alelnöke megosztotta a közönséggel személyes élményeit, kapcsolatuk kialakulásának körülményeit. Nem titkolta, hogy amikor először találkoztak – akkor szakfelügyelőként látogatta meg őt Fekete Pál – sajátos, kissé tartózkodó volt a hangulat. Miután a többszöri találkozást követően kölcsönösen megismerték és elismerték egymás munkáját, ez a kapcsolat barátsággá nemesedett. Mindez a későbbiekben kiegészült a közös politikai küzdelemmel is, hiszen Fekete Pál is részese lehetett a rendszerváltás folyamatának.

Örömteli, hogy Félegyháza halála után, a temetésén is méltón emlékezett Fekete Pálra, és remélhetően emlékét tovább őrzik egykori iskolái, tanítványai, munkatársai, a város polgárai - tette hozzá Lezsák Sándor.

 

s. r.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!