Helyi hírek 2015. október 15. 15:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kétszáz emberen segíthet a megyénkben leadott vér

Kétszáz emberen segíthet a megyénkben leadott vér
A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára, a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen szervezett véradáson megyénk önkéntes véradói országos szinten kiemelkedően teljesítettek.

Bács-Kiskun megyében összesen négy helyszínen – Baja, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas – hatvanhat véradó adott vért a nemes cél érdekében, mellyel hozzájárultak Magyarország vérkészletéhez. A kollégáink elhivatottsága ezen a területen is megmutatkozott.

A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Fontos, hogy minél többen megismerjék a véradás jelentőségét, hiszen váratlan, tömeges méretű katasztrófa esetén a megfelelő mennyiségű vér jelenléte emberéleteket menthet.

A világnap alkalmából legelőször a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóságon szerveztek véradást, ott ebben az esztendőben már tizenötödszörre nyújtották karjukat a kollégák. Ennek fényében nem meglepő, hogy rendre Győrben a legaktívabbak a véradók, az idén több mint kétszázan vállalták a tűszúrást, hogy másokon segíthessenek. Szép számban jelentek meg önkéntesek Bács-Kiskun és Somogy megyében, és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban is bőven akadtak véradók. Országosan összesen ezertízen jelentkeztek, végül 923-an kaptak szabad utat, ők összesen háromszázhetven liternyi vért adtak.



 

Kövessen minket a Facebookon is!