Sport 2015. október 16. 11:00

Szimultán sakkverseny Kemény Csabával

Képgaléria
Szimultán sakkverseny Kemény Csabával
Izgalmas szimultán sakkversenyt vívtak a gyerekek október 15-én Kemény Csabával, a Kiskunfélegyházi HTK NBII-es sakkcsapatának első táblás játékosával a József Attila Általános Iskolában. A versenyre a Dózsa, a Batthyány és a Platán iskolából is érkeztek tanulók, valamint egy óvodás is szerencsét próbált. Kemény Csaba egyszerre 29 asztalnál játszott, a partikat egy kivételével megnyerte. A legjobb eredményt a fiatalok közül Hideg István Benjámin érte el, aki döntetlent játszott.

A szimultán versenyt a sakk népszerűsítése érdekében rendezték meg. A Bács- Kiskun Megyei Sakkszövetség összes tagegyesülete támogatást kapott hasonló versenyek lebonyolítására a Magyar Sakkszövetségtől. A József Attila Általános Iskolában megtartott verseny a Kiskunfélegyházi HTK Sakkszakosztályának égisze alatt valósult meg- mondta el Seres László, a megyei sakkszövetség főtitkára.

- Azok körében népszerűsítjük elsősorban a sakkot, akik nem járnak versenyekre, nincsenek leigazolva, amatőrnek számítanak. A szimultán verseny jó alkalom arra, hogy egy komoly sakkozóval mérjék össze tudásukat.

- A kihívott mester, vagy mesterjelölt a szimultán során körbe játszik. Amíg az összes asztalnál nem lép, addig gondolkozhat az amatőr versenyző az általa kigondolt lépésen. Ahogy szűkül a kör, úgy a gondolkodási idő is csökken. Meglepetés néha előfordul, de a nagy számok törvénye alapján a mesterjelölt a partik jelentős részét megnyeri egy-két döntetlen, vagy vereség mellett. 

 

G. Z.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!