Helyi hírek 2015. október 16. 18:00

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított mentőállomás kulcsát

Képgaléria
Október 16-án birtokba vehették felújított és korszerűsített régi-új állomásukat a félegyházi mentősök. A 60 millió forintos beruházásnak köszönhetően jelentősen javultak a munkakörülmények, és várhatóan gyorsabban érik el a betegeket, balesetet szenvedetteket. Az átadó ünnepségen Csányi József polgármester, dr. Gyöngyösi Péter projektigazgató és dr. Zentay Attila régióigazgató vágta át a nemzeti színű szalagot, és mondott köszönetet a kivitelezőknek, segítőknek, a mentőszolgálat munkatársainak.

Az ünnepségen Csányi József arról szólt, hogy fontos esemény a város életében a megújult mentőállomás, és hogy mentőseink visszaköltözhettek régi helyükre. Itt végre méltó körülmények között tudják ellátni áldozatos szolgálatukat. A polgármester ígéretet tett arra is, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten a későbbiekben is segíti a mentőállomás működését, fejlesztését.

Dr. Gyöngyösi Péter projektigazgató arról szólt, hogy a „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés” projekt keretében országos szintű fejlesztés valósul meg, és 60 régi mentőállomás újul meg. A kiskunfélegyházi huszonegyedikként került átadásra. A felújítás során a helyszínre érkezési idő csökkentése mellet cél volt az üzemeltetési költségek csökkentése is. Ennek érdekében került sor a nyílászárók cseréjére, illetve a hőszigetelés és a fűtési rendszer korszerűsítésére.

Dr. Zentay Attila régióigazgató a kivitelezőknek, az önkormányzatnak, külső támogatóknak és a mentős bajtársaknak köszönte meg a felújításhoz nyújtott segítséget, és azt, hogy az átmeneti helyzetben is zavartalanul működött az ellátás.

H. S.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!