Sport 2015. október 19. 14:55

Halason is átrobogtak a KHTK kézisei

Képgaléria
Halason is átrobogtak a KHTK kézisei
Előzetesen nem várt, nagy küzdelmet hozott a kiskunhalasi kézisek vendégjátéka Félegyházán az NBII délkeleti csoportjának 5. fordulójában. A négy győzelemmel rajtoló Kiskunfélegyházi HTK a mérkőzés első félidejében jelentős hátrányba került, majd fokozatosan átvette az irányítást. A második félidő közepére 4-5 gólos előnyt építettek ki a félegyháziak, amit a találkozó végéig megtartottak. Ha nehezen is, de legyőzték a Halast, így továbbra is hibátlanok a bajnokságban. (31-27)

A százszázalékos mérleggel álló Kiskunfélegyházi HTK mellett a Kiskunhalas UKSC-nek mindössze 2 pontja volt a bajnokságban, a győzelem ennek tükrében kötelező volt a félegyháziak számára. A KHTK keretéből beállós poszton Gazsó Balázs ezúttal nem léphetett pályára, talán az ő hiánya is közrejátszhatott abban, hogy az első percekben mind támadásban, mind pedig védekezésben pontatlanul játszottak a félegyházaik.

A zárt védekezésből gyors akciókat vezető halasiak kihasználták a hibákat. Előbb négy, majd öt góllal is vezettek. (4-9)

Innen, ha nehezen is, de felkapaszkodott a magára találó KHTK. A 18. percben már döntetlen volt az állás. (10-10)

A következő percek kiegyenlített küzdelmet hoztak, felváltva estek a gólok. A szünetre 15-15-tel fordultak a csapatok.

A halasiak a folytatásban sem adták könnyen a gólokat. Először a 36. percben vezetett két góllal a Félegyháza, majd a második félidő közepén háromra nőtt a különbség. (22-19)

Ekkor már védekezésben is jól muzsikált a KHTK, a gyors megindulásokat Fodor Tamás Szilveszter rendszerint gólra váltotta.

A hajrára elfáradtak a halasiak, ezt kihasználva elhúzott a hazai csapat. (28-21)

Az utolsó percek izgalommentesen teltek, a félegyháziak okosan őrizték előnyüket. (31-27)

A Kiskunfélegyházi HTK zsinórban ötödik győzelmét aratta a 2015/16-os szezonban.

 

Értékelés:

Pál Ádám, játékos, Kiskunfélegyházi HTK:

- Megbeszéltük a meccs előtt, hogy a lerohanásokat erőltetjük. A félidőre iksz jött ki és javulnunk kellett. A hibákból a második félidőre tanultunk. Feljavult a védekezés, sok eladott labdánk volt. Jól kezdtük a bajnokságot, szeretnénk így folytatni.

 

Miksi István, vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK:

- Kicsit meglepett bennünket a Halas, bár ismertük őket. Nem abban az ütemben kezdtünk, ahogy elterveztük. Forgattam a csapatot, ami után feljavult a teljesítményünk. A második félidőben le tudtuk őket rohanni, elhúztunk 3-4 góllal. A beállós poszton megéreztük Gazsó Balázs hiányát, aki a Magyar Kupa miatt nem lehetett itt. Keveset játszottunk idén hátrányban, hozzászoktunk a győzelemhez. Ezután jönnek a nehezebb mérkőzések. Szeretnénk minél több pontot gyűjteni.

 

NB II férfi felnőtt Dél-kelet 5. ford. 10.18.

Kiskunfélegyházi HTK- Kiskunhalas UKSC (15-15) 31-27

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!