Helyi hírek 2015. október 19. 08:25 Forrás: keol.hu

Jól startolt az ausztrál versenyen a kecskeméti MegaLux csapat

Jól startolt az ausztrál versenyen a kecskeméti MegaLux csapat
Vasárnap elstartolt a versenyen a kategóriáján belül a 9. helyről, összetettben pedig a 11. pozícióból a GAMF napelemes autója Ausztráliában. A 43 fős mezőny nagyon erős, de a kecskeméti főiskolások önbizalma töretlen.

Erre egyébként okot ad, hogy a Hidden Valley-ban megrendezett időmérő futamokon a csapat jól szerepelt. Ennek alapján kapták meg az ausztrál közúti forgalomban való részvételre jogosító rendszámtáblát. Az ausztrál szakemberek csak azt követően adták ezt ki, hogy megvizsgálták a MegaLux fordulókörét, úttartását és féktávját is, melyekkel elégedettek voltak.

Mint korábban megírtuk Darwin-Adelaide közti 3000 kilométert minél rövidebb idő alatt, minél gyorsabban kell megtenni. A versenyt az a csapat nyeri, amelyik hamarabb ér Adelaide városába. Az utat a napenergia felhasználásával, illetve a jármű kinetikus energiájának visszanyerésével kell teljesíteni.

A sivatagon át a Stuart Highway-en futó verseny nehézségét mutatja, hogy 2013-ban a 33 indulóból csak 10 jármű gurult át saját kerekein a célvonalon. 2013-ban olyan rangos egyetemek, mint a Delft University of Technology, Tokai University, University Twente, Stanford University, University of Michigan, Jönököping University és a Cambridge University vettek részt a versenyen.


Az alábbi linken lehet követni a csapat útját:

http://www.worldsolarchallenge.org/dashboard/map





 

Kövessen minket a Facebookon is!