Helyi hírek 2015. október 19. 20:00

Belátható időn belül megszüntetik a beázást a piac fedett részén

Képgaléria
Belátható időn belül megszüntetik a beázást a piac fedett részén
Sokan és nagy érdeklődéssel várták a piacon szervezett lakossági fórumot október 19-én. Sorjáztak is a kérdések és javaslatok bőven a városvezetés, a VSZKSZ, illetve a piac üzemeltetéséért felelősök felé. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy mikor szűnik meg a fedett rész beázása, és a szabadtéri területen a csapadékvíz elvezetésének hiányosságai. Röviden fogalmazva: eső idején meddig folyik a víz a vásárlók és eladók nyakába, meddig kell vízben állni, kerülgetni a tócsákat piaci napokon?

Balla László alpolgármester a felmerült kérdésekre válaszolva elmondta, hogy az építők nem a legjobb megoldást választották a fedett rész tetőszerkezetének kialakításához. A télen felgyülemlett havat sokszor kellett takarítani, és ezt a terhelést a műanyag borítás nem bírta, meghajolt és több helyen megrepedt. A teljes felújítás elkerülhetetlen. Ehhez már árajánlatot is kért az önkormányzat, amiből kiderült, hogy ennek költsége 10 millió forintos nagyságrendű. Az idei költségvetésben erre már biztosan nem lesz pénz, de jövőre mindenképpen sorra kerül. Ennek ellenére belátható időn belül elvégzik azokat a legszükségesebb javításokat, amelyek az áldatlan állapotokat megszüntetik. A kültéri csapadékelvezetési gondokkal kapcsolatos problémákra is hamarosan megoldást keresnek.   

A fórum résztvevői kérték a piac világításának megoldását is, hiszen az őszi és téli időszakban reggelente sötétben kell kipakolni, és az első vásárlók sötétben érkeznek. Az alpolgármester ezt az igényt is jogosnak tartotta, és azt ígérte, hamarosan megoldják a problémát.  

A lakossági fórumon megfogalmazódott egyéb kérdések zömét helyben tisztázták. Amire nem lehetett kielégítő választ adni, annak megoldási lehetőségeit kivizsgálják, és harminc napon belül választ adnak a probléma felvetőjének.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!