Helyi hírek 2015. október 20. 08:30

Új parkoló épült a Bajcsy utcán

Képgaléria
Új parkoló épült a Bajcsy utcán
Új, nyolc férőhelyes parkoló épült a Bajcsy-Zsilinszky utcán. A parkoló építését Ágoston Tibor a Kiskunfélegyházi Szakiskola igazgatója kezdeményezte az önkormányzatnál, annak érdekében, hogy a speciális iskolában tanító pedagógusaik zökkenőmentesen tudják ellátni feladatukat. A munkák zömét az iskola burkoló- és kőműves tanulói szakmai gyakorlat keretében végezték, így minimális költségből tudták megvalósítani.

Ágoston Tibor azzal indokolta a parkoló építésének szükségességét, hogy a Kossuth utcai intézményből közel 30 tanár jár ide rendszeresen tanítani. Az azonos csengetési rend miatt nagyon kevés idő áll rendelkezésükre az átjutásra, a parkolási lehetőség hiánya pedig nehezíti a pontos órakezdést. Ez most megoldódott. Ráadásul a költségek is minimálisak voltak, hiszen a burkoló- és kőműves tanulók szakmai gyakorlatként végezték. Ők is büszkék erre, mert a tanulás és gyakorlat mellett értelmét, hasznosságát is látták a munkának.

Balla László alpolgármester képviselői keretéből is támogatta a parkoló megépítését. Tette ezt az oktatási feladatok segítéséért, és azért is, mert naponta érzékeli a Bajcsy utcán tapasztalható parkolási gondokat, különösen a vásárnapokon. Az átadáskor elmondta, hogy az utcában, ahol volt hely, már mindenhol kiépültek a parkolók, ennek a 40 méteres szakasznak a kivételével. Fontosnak tartotta azt is, hogy a parkoló megépítése miatt nem kellett fákat kivenni.

A körzet önkormányzati képviselője megköszönte a kezdeményezést Ágoston Tibornak és a kivitelezést szervező, irányító Balogh Lászlónak, Csabai Csabának és Seres Katalinnak.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!