Helyi hírek 2015. október 20. 18:05

Új tanyabuszokkal segítik a külterületen élőket

Képgaléria
Új tanyabuszokkal segítik a külterületen élőket
Két új, kilenc személyes Mercedes mikrobuszt vettek át október 20-án Szegeden az önkormányzat és a tanyagondnoki szolgálat képviselői. A korszerű járművek egy eredményes, 20 millió forintos vissza nem térítendő önkormányzati pályázatnak köszönhetően segítik a továbbiakban a külterületen élők mindennapjait.

A mikrobuszokat a szociális és művelődési bizottság kihelyezett ülésének kezdetekor mutatták be egy sajtótájékoztató keretében.

Kiskunfélegyházán 2009 óta működik tanyagondnoki szolgálat két főállású tanyagondnokkal. A gondnokok azon fáradoznak, hogy a közel négyezer külterületen élő lakos hozzáférjen az alapszolgáltatásokhoz, információkhoz. Segítik az időseket abban, hogy eljussanak orvosukhoz, a hivatalba, vagy éppen a piacra. Az új mikrobuszok, amelyek a mozgáskorlátozottak szállítását is kényelmesebbé teszik, erre a szolgáltatásra több lehetőséget biztosítanak. De a szolgálat ezentúl több óvodába, iskolába igyekvő gyermeket is tud segíteni, mint eddig. Erre is egyre nagyobb igény van a külterületeken, különösen zord időjárási viszonyok közepette – mondta el – megköszönve az önkormányzat segítségét - a buszok átvételekor Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője.

A mikrobuszok szegedi átadásakor Mihálffy Gábor, a működésének 10. évét ünneplő Pappas Auto Magyarország Kft. értékesítője elmondta: megbízható, a feladatok ellátására alkalmas járműveket adnak át a félegyháziaknak.  

A négykerék meghajtás stabilitást biztosít, biztonságos a fékrendszere. Kényelmes, és extra szolgáltatásokkal rendelkezik, többek között éberségfigyelőt, telefon kihangosítást is biztosít. Szép az autó, de nem kell sajnálni a legnehezebb terepen sem. Ezek az autók biztos, hogy mindig eljutnak a célpontig - tette hozzá Mihálffy Gábor.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!