Kultúra 2015. október 22. 07:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Rajzpályázat gyerekeknek

A Hagyományok Háza KÉSZÜLJ VELÜNK AZ ÜNNEPRE! címmel ebben az évben is meghirdeti rajzpályázatát gyermekek számára, három korcsoportban (óvodás, alsós, felsős), a következő karácsonyi témakörökben:

1. betlehemes játékok pásztor szereplői

2. három királyok látogatása (csillagozás)

3. aprószentekelés

A legszebb alkotásokat a Hagyományok Házában kiállítják, a nyerteseket értékes díjakkal jutalmazzák.

Eredményhirdetéssel és díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitó a Hagyományok Házában: 2015. december 6., vasárnap 12.00 óra.

A pályamunkák leadási határideje: 2015. november 10., kedd

Az A4-es méretben, tetszőleges technikával készített alkotásokat a választott témakör megnevezésével, névvel, e-mail-címmel, telefonszámmal és a készítő nevével, életkorával és osztályával ellátva várják a Hagyományok Háza címére:

HAGYOMÁNYOK HÁZA Szervezési és Kommunikációs Osztály, Balázs Anikó
1251 Budapest, Pf. 23

A pályamunkák személyesen is leadhatók a Hagyományok Háza portáján (1011 Budapest, Corvin tér 8.).
A kiállítás január közepéig lesz megtekinthető.




Mondókára fel! - Videós Mondóka Pályázat 9 éves korig

A versenyben minden kisgyermek részt vehet, aki a szülei szerint még nem töltötte be a 9. életévét. Egy kislánytól vagy kisfiútól maximum három mondókát várnak, a három ideje maximum 5 perc lehet. Minden mondókát külön kell elküldeni. Egy videofilmen maximum két gyerek lehet egyszerre, ezek ideje is maximum 5 perc.

Amennyiben már nyilvánosság előtt bemutatták a mondókás videót, úgy kérik, készítsenek másikat a versenyre. A pályázat feltétele, hogy minimum egy felnőtt csatlakozzon a Kacaj Panka Mesetár Társaság Facebook csoportjához (www.facebook.com/groups/kreativbabaajandek), hogy itt követni tudja a pályázat eredményeit és híreit.

Beküldési határidő: 2015. november 25.

A zsűri elvárása: természetes környezetben, „rendezés” nélküli, önfeledt, a gyermeki mondókázás hangulatának esélyét adják meg a kis- és nagyobb gyerekeknek. A videók elküldésével kérik, hogy a következő adatokat is küldjék el részükre: gyermek keresztneve, életkora, ország és város, szülő neve, elérhetősége, mondóka forrása, ha ismerik.

Figyelem! A jelentkezéssel elfogadják, hogy a Kacaj Panka Mesetár Társaság a beküldött videókat felhasználhatja az interneten a társaság blogján és Facebook oldalán névvel ellátva. Illetve lemondanak a szerzői jogokról DVD-s megjelenés esetén.

A pályázó szülei (törvényes képviselője) a pályamű elküldésével hozzájárul, hogy a Kacaj Panka Mesetár Társaság kezeli elküldött adatait, ám azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázat lezárulta után az adatokat törölik.

A videókat e-mailben várják a [email protected] e-mail címre, a tárgy rovatba kérik a gyermek keresztnevét és városát írják be. Ha több videót küldenek, azt külön e-mailben tegyék, sorszámozva. Az ajándékokat Magyarországon belül postázzák, egyéb esetben budapesti átvételt tudnak biztosítani.

Fődíj: A Kairos Kiadó két csodás verses és mesekönyve, valamint kézzel hímzett, névre szóló mese vagy állatfigurával díszített párna.

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitva tartási időben.

hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu




 

Kövessen minket a Facebookon is!