Helyi hírek 2015. október 22. 15:00

Új forgalmi rend a József Attila iskola mögött

Képgaléria
Új forgalmi rend a József Attila iskola mögött
Az iskolakezdés óta több jelzés érkezett az önkormányzathoz a József Attila Általános Iskola hátsó bejáratánál napi gyakorisággal kialakuló balesetveszélyes állapotokról. Szülők, pedagógusok és autósok számoltak be arról, hogy – különösen a délutáni órákban, amikor a gyerekek tömegesen hagyják el az iskolát – gyakran alakul ki kaotikus, a diákok testi épségét veszélyeztető közlekedési helyzet ezen az útszakaszon. Az önkormányzat a közlekedési rend megváltoztatásával ösztönzi, hogy a gyerekek minél nagyobb számban az iskola főbejáratát vegyék igénybe, ahol kiépített parkolók és védőkorlát szolgálja a biztonságukat – mondta el Rádi Rudolf, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője.

Az intézmény vezetésével egyeztetve az iskola hátsó kapuját a jövőben a kerékpárosok használják, a többiek pedig jellemzően a főbejáraton keresztül hagyják el az iskolát. Itt, a Deák Ferenc utcában és a Korond utcában kialakított parkolóhelyeken a gépkocsival érkező szülők is kényelmesen várakozhatnak. Rádi Rudolf felhívta a figyelmet arra, hogy a Deák Ferenc utca baloldalában lévő „parkolóhely” táblát a jövő héten „várakozni tilos” táblára cserélik.

Az intézmény hátsó bejáratánál már két hete életbe lépett az új közlekedési rend. A két darab megállni tilos tábla kihelyezésével az utca mindkét oldalán tiltott gépjárművel megállni. Az egyik hatálya a József Attila iskola hátsó kapujától a Mallár közig terjed, míg a másiké a Mártírok utca nyomda felöli oldalán a nyomdaépület közepétől a nyomdaközig.

A közterület-felügyelők rendszeresen ellenőrzik a tilalom betartását. A türelmi idő e hét végéig tart, a szabálytalankodók most még csupán szóbeli figyelmeztetésben részesülnek. A jövő héttől azonban már bírsággal is sújtják a tilosban parkoló autók tulajdonosait.

A változások egyetlen célja – szögezte le Rádi Rudolf – a gyerekek testi épségének védelme.

T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!