Helyi hírek 2015. október 23. 15:30

Olaszországba utaznak tanulmányútra

Képgaléria
Olaszországba utaznak tanulmányútra
Olaszországi tanulmányúton vesznek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum (Kossuth Lajos Szakképző Intézmény) autószerelői és karosszéria lakatos diákjai. Az "ERASMUS+" program keretében a nagy múltú Ducati motorbicikli szalonban és javítóműhelyekben lesz lehetőségük a gépjárműgyártás legkorszerűbb ismereteinek elsajátítására.

A három hetes külföldi szakmai gyakorlat óriási újdonságot és fejlődést jelenthet a 15 diáknak. Olaszországban fejlett az autógyártás, előrehaladott a gépesítés, a legújabb gyártósorok és szerszámok vannak használatban. Az olaszországi anyaghasználat is szélesebb körű, mint a hazai, tehát ezen a területen is van mit ellesni, megfigyelni a gyakorlatra kiutazó diákjainknak – mondta el Ágoston Tibor intézményvezető azon a sajtótájékoztatón , ahol a tanulmányút részleteit ismertették a diákok jelenlétében.

A diákok munkáját külföldi mentoruk fogja értékelni. Ez alapján állítják ki a fogadó szervezetek az Europass Mobilitási Igazolványt, ami a későbbiekben előnyt jelenthet az elhelyezkedéskor.

Csóti Ádám és Farkas Balázs a tanulmányútra készülődve így fogalmazták meg várakozásaikat: Ilyen úton még nem voltunk, de az interneten tájékozódunk. Próbálunk majd minél jobban teljesíteni a szakmában. Az ott szerzett tapasztalatainkat pedig megosztjuk tanulótársainkkal is. Bízunk abban, hogy ez a tanulmányút segít nekünk a szakma megszerzése után az elhelyezkedésben – akár külföldön is.

A programot az Európai Bizottság "Erasmus +" programja támogatta a Tempus Közalapítvány koordinálásával.

s. r. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!