Helyi hírek 2015. október 23. 12:03

Félegyházán is elérhető a sóterápia

Képgaléria
Félegyházán is elérhető a sóterápia
Az asztmában, allergiában, vagy visszatérő légúti betegségekben szenvedőknek különösen jótékony hatású a sóterápia, de baktérium- és csíraölő hatása miatt megelőző jelleggel mindenki másnak is ajánlott. Mostantól Félegyházán is elérhető a só mikroszemcséinek inhalálása, amely minden korosztály számára mellékhatásoktól mentes, hatékony kiegészítő, vagy egyedi terápiát nyújthat.

A háromgyermekes Simon Hajnalka hosszú ideig Kecskemétre hordta kislányát sóterápiára. A tapasztalatok rendkívül jók voltak, így végül úgy döntött, hogy pótolva a hiányt, elhozza a félegyháziaknak ezt a lehetőséget. A rendelkezésre álló technológiák közül az AREC sógenerátort választotta, amely pulmonológus (tüdőgyógyász) szakorvosi ajánlással és – Magyarországon egyedüliként – ÁNTSZ engedéllyel rendelkezik.

A generátor só mikroszemcséket bocsát a szoba levegőjébe, a sóbányához hasonló klímát teremtve. Ebben a sóködben ülnek 50 percet a vendégek, ami rendkívül intenzív hatást eredményez. A só ugyanis nyákoldó hatású, hatására beindul a légzőszervek öntisztulása, ami átmenetileg a tünetek, például a köhögés felerősödésével járhat.

A sószobában kúraszerűen érdemes tartózkodni. Az alkalmak számát a tünet, vagy betegség függvényében érdemes megállapítani. A tapasztalatok szerint egy allergiás beteg 20 kezeléssel 10-12 hónapra tünetmentessé válhat. Az időben elkezdett és megfelelő ideig alkalmazott sóterápiás kúra lerövidíti, megkönnyíti a betegség lefolyását, enyhe esetekben megelőzi a betegség súlyosbodását, lecsökkenti, vagy akár ki is válthatja a gyógyszerigényt – tudom meg Hajnalkától.

A SóVilág a Batthyány iskola mellett, előzetes bejelentkezés alapján várja a vendégeket. Érdeklődni és időpontot kérni az alábbi telefonszámon lehet: 06-30-4413-480

 

Kövessen minket a Facebookon is!