Helyi hírek 2015. október 26. 16:30

Továbbra is várja a látogatókat a Csillag Szolgáltatópont

Továbbra is várja a látogatókat a Csillag Szolgáltatópont
Mintegy 5 millió forintot szavazott meg a félegyházi képviselő-testület október 22-i ülésén a „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” elnevezésű TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0076 számú projekt fenntartási időszakára vonatkozó költségekre. A Támogatási Szerződésben foglaltak szerint 2015. november 1. és 2016. október 31. között az önkormányzat működteti a Csillag Szolgáltatópont nevű intézményt. A 4.996.468 forint ennek az időszaknak a fenntartási költségeit fedezi.

A képviselő-testületi ülést követő sajtótájékoztatón Farkas Mihály projektmenedzser emlékeztetett arra, hogy a Csillag Szolgáltatópont a projekt szociális, közösség-fejlesztési, oktatási, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási programelemeinek színtere 2014. szeptemberi átadása óta. Olyan közösségi tér, amely helyet ad képzéseknek, tréningeknek, továbbá biztosítja a szegregátumban élők részére az alapvető higiéniai szolgáltatásokat, a szociális ügyintézések, a kapcsolatépítés, az ügyfélfogadás és segítségnyújtás színtere.

A most következő egy éves fenntartási időszakban november 1-jétől Szabó József látja el a Csillagpont vezetői teendőit, Vas Antal a Kertművelési klub vezetője lesz, Buza Flórián pedig – ahogy a projekt ideje alatt, úgy a következő egy évben is – közösségi programszervezőként tevékenykedik. A következő egy esztendő legfontosabb célja a projekt keretében elért eredmények és kialakult értékek megőrzése, a szegregátumban élők integrálásának elősegítése.
 

További információ:

Farkas Mihály projektmenedzser [email protected]









 

Kövessen minket a Facebookon is!