Helyi hírek 2015. október 29. 09:35

Szépül az uszoda

Képgaléria
Szépül az uszoda
Javában folynak a karbantartási munkálatok a városi uszodában, és a hidegvizes kút vízhozamának növelésén is dolgoznak a szakemberek. Ottjártunkkor a kompresszorozás zajlott, majd másnap a vegyszeres tisztítás következett. A kezdeti 260 liter/percről a szerdáig 800 liter/percre sikerült javítani a kút kapacitását. Figyelembe véve azt is, hogy rendeltetését 500 liter/perc kapacitással már tökéletesen el tudja látni, ez óriási eredménynek számít. Még akkor is, ha az 1993-as tanúsítvány szerint „fénykorában” percenként 1400 litert is „tudott”.

Egyébként az 1983-as fúrású kutat – amely a félegyházi strand és uszoda, valamint a városi kórház fürdőjének hidegvíz igényét is biztosítani hivatott – utoljára 1993-ban újították fel. Mint arról korábban már beszámoltunk, július elejétől folyamatosan csökkent a vízhozama, így mindkét intézmény kénytelen volt a Bácsvíz hálózatából igénybe venni a hidegvizet, ami milliós nagyságrendű pluszköltséget jelentett. A hiba feltérképezése során kiderült: beavatkozás nélkül folyamatos kapacitás csökkenésre kell felkészülni. Végül a VSZKSZ olyan céget bízott meg a feladattal, amely garanciát vállalt a vízhozam biztosítására.

Kelemen József fürdővezetőtől megtudtuk, hogy emellett több fázisban zajlanak a karbantartási munkálatok is. A medencék takarítása, vízkőoldózása megtörtént, a túlfolyókat előkészítették festésre, zajlanak a szükséges vízgépészeti munkálatok, és próbálják az elmaradásokat is pótolni. A VSZKSZ dolgozói: festő-mázoló, asztalos, villamossági szerelő, burkoló szakember dolgoznak azoknak a hibáknak a kijavításán is, amire üzem közben nincs mód. Most következik a festés-mázolás, a burkolatok és fűtőtestek javítása, a hajszárítók felszerelése, végezetül pedig az utolsó nagytakarítás. Mire mindez elkészül, várhatóan a kutat is újra üzembe tudják állítani.

A fürdővezető hangsúlyozta: nagyon lelkes a dolgozói gárda, nagyszerű munkát végeznek. Elsődleges cél az egészségügyi biztonság, a fertőzésveszély kizárása, és a tisztaság megteremtése. November 9-én megújulva és megszépülve várja látogatóit a városi uszoda.
 

Nyereményjáték!

Tippelje meg hány liter/perc vízhozamot tud elérni a kút a jelenleg folyó felújítási munkálatok eredményeként! A helyesen tippelők között 5 darab 2 személyre szóló uszodabelépőt sorsolunk ki. Kérjük, hogy elektronikus, vagy postai levele tárgyában tüntesse fel: „Nyereményjáték”. ([email protected], Félegyházi Közlöny Szerkesztősége: 6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2.)

Megfejtéseiket november 16-áig várjuk!

T. T.





 

Kövessen minket a Facebookon is!