Kultúra 2015. október 30. 11:30

Őszi bütykölde – avagy kézműves foglalkozás a könyvtárban

Képgaléria
Őszi bütykölde – avagy kézműves foglalkozás a könyvtárban
A gyerekek általában legszívesebben kint játszanak. Viszont ősszel, amikor a természet a télre készül elő, közeleg az idő, amikor inkább egy meleg szobát választanak a közös szórakozásra. Erre az egyik legmegfelelőbb hely a városi könyvtár, ahol az őszi szünetben is várják kézműves foglalkozásra a kicsiket.













A könyvtárosokkal együtt önkéntesek segítenek a gyerekeknek szép, kreatív képeslapokat és őszi gyümölcsöket megidéző tárgyakat készíteni. Az idei őszi szünetben az 50 órás közösségi szolgálat keretében a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola diákjai segédkeztek a kézműves foglalkozáson.

Ipacs Kitti, az egyik önkéntes diák azt mondta, azért választotta a könyvtárat, mert nagyon szereti a könyveket. Barátnője, Szabó Viktória pedig úgy gondolja, hogy neki is itt a helye, mivel ötleteivel nagyban hozzájárulhat a foglalkozások sikereihez. Karádi Dorina 9. osztályos tanuló óvónő szeretne lenni. Ezért jó ötletnek tartja a könyvtárban való közösségi szolgálatot, mert itt találkozhat a gyerekekkel, megtanulhatja azt, hogyan kell a különböző szituációkban viselkedni a kicsikkel, hogyan lehet őket lefoglalni és játszva tanítani.

A fiatalok a kézműves foglalkozásra készülve együtt szedegettek őszi terméseket, faleveleket, amelyeket felhasználtak a gyerekekkel való foglalkozáson. Elmondásuk szerint az ősz határtalan tárháza inspirálta őket a kreativitásra, mert tele van színekkel, formákkal és változatos termésekkel. Levélképeket készítettek, ami jó móka volt – mondták elégedetten. A könyvtár október 30-án, pénteken 14 órakor szeretettel vár minden kézműveskedni vágyó gyermeket.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!