Helyi hírek 2015. november 3. 13:30

Korszerű műszerekkel gyarapodott a félegyházi gyermekgyógyászat

Képgaléria
Korszerű műszerekkel gyarapodott a félegyházi gyermekgyógyászat
A szívbeteg gyerekek diagnosztizálására, a magas vérnyomás kiszűrésére, az asztmás gyerekek gyógyítására alkalmas műszereket kapott a kiskunfélegyházi kórház gyermekgyógyászati szakrendelése a K&H gyógyvarázs program keretében, a Gravoform Kft. jóvoltából. A közel 700 ezer forint értékű műszereket, amelyek évente 2500 gyermek gyógyulását segítik, november 2-án adták át.

Az EKG monitorral ellátott vérnyomásmérő és a spirométer minőségi változást jelentenek a gyerekek ellátásában. Ami nagyon fontos, hogy mindkét műszer adatait nem csak papíron tudjuk rögzíteni, hanem a számítógépes adatbázisban is – mondta el dr. Fehérvári István a gyermekgyógyászati rendelés főorvosa, miután dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettessel átvették az új gyógyítást szolgáló eszközöket.

Király Mihály kiskunfélegyházi fiókvezető és Rachfát Zoltán, a Gravoform Kft. prtojektmenedzsere az átadáskor arról számolt be, hogy a K&H gyógyvarázs program 2004 óta segíti korszerű műszerekkel a magyar gyermekegészségügyet. Az elmúlt 12 évben 316 intézmény, több mint 552 millió forint értékű, a gyermekek ellátásához szükséges eszközöket kapott.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!